Ga naar hoofdinhoud

Rechter vernietigt vergunning overname Sandd door PostNL

Een opvallende wending in de eigenlijk al afgeronde overname van Sandd door PostNL: volgens de rechtbank in Rotterdam is de vergunning tot de overname niet voldoende voorbereid en daarom heeft de rechtbank de vergunning vernietigd.

De grote vraag is nu wat de gevolgen zijn van deze uitspraak. Sandd en PostNL zijn sinds februari al samengevoegd. PostNL reageerde direct na de uitspraak door te roepen dat de in gang gezette maatregelen al niet meer terug te draaien zijn.

Dat de uitspraak flinke gevolgen kan hebben, realiseert de rechtbank zich ook. “Het inwilligen van het verzoek van PostNL om vanwege die consequenties de rechtsgevolgen in stand te laten, zou ontoelaatbaar afbreuk doen aan de rechtsbescherming van de mogelijkheid van beroep tegen besluiten op grond van artikel 47 van de Mw, zodat de rechtbank daar niet toe overgaat”, zegt de rechtbank in haar verslag. Toepassing van een ‘bestuurlijke lus’ is dan ook niet geen optie, aldus de rechtbank in haar verslag. Eerder al was de Autoriteit Consument & Markt (ACM) negatief in een overname van Sandd door PostNL.

Alle betrokken partijen kijken nu met spanning naar het kabinet, om te zien hoe dat reageert.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer