STEF Groep neemt de activiteiten van Nagel-Group in Italië, België en Nederland over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

STEF Groep neemt de activiteiten van Nagel-Group in Italië, België en Nederland over

STEF Groep en Nagel-Group maken bekend dat STEF de activiteiten van Nagel in Nederland, België en Italië overneemt. De transactie zal de Nagel-Group in staat stellen de strategische optimalisatie van haar netwerk en haar beleid van heroriëntatie op de belangrijkste markten voort te zetten.  Tegelijkertijd zal de STEF Groep haar aanwezigheid en netwerk in deze drie landen versterken. 

Onder voorbehoud van de goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteit, zal de STEF Groep op basis van deze transactie, ondertekend op 12/11/2020, vijf vestigingen, met een totale omzet van ongeveer 95 miljoen euro en circa 200 werknemers, in Italië België en Nederland overnemen.

Aansluitend op deze transactie zullen de STEF Groep en de Nagel-Group distributieovereenkomsten aangaan – om de Nagel-Group in staat te stellen voor haar activiteiten in Italië, België en Nederland gebruik te maken van het distributienetwerk van de STEF Groep; en om de STEF Groep in staat te stellen haar opdrachtgevers in deze landen betere distributiediensten aan te bieden in Duitsland en Centraal-/Noord-Europa.

“Dit project maakt deel uit van onze strategische optimalisatie in Europa, waarbij we ons consequent concentreren op onze sterke bedrijfsonderdelen en hun verdere ontwikkeling.  Voor gebieden met een laag groeipotentieel binnen onze groep waren we echter op zoek naar geïnteresseerde en veelbelovende partners – zoals altijd, vooral in het belang van onze medewerkers en klanten”, aldus Carsten Taucke, CEO van de Nagel-Group.

“De ondertekening van deze overeenkomst met de Nagel-Group is een belangrijke mijlpaal in onze bedrijfsontwikkelingsstrategie. De integratie van deze vijf nieuwe vestigingen zal ons in staat stellen onze klanten meer toegevoegde waarde te bieden via onze Belgische, Nederlandse en Italiaanse netwerken en tegelijkertijd onze aanwezigheid in de internationale transportsector te versterken.  We staan te popelen om de nieuwe medewerkers aan boord te verwelkomen en hun expertise in te brengen in de STEF Groep”, aldus Stanislas Lemor, CEO van de STEF Groep.

In Nederland heeft de locatie Raalte een totale oppervlakte van 5.000 m² en zal het STEF-netwerk, met reeds drie locaties in Bodegraven, Eindhoven en Raalte, in het land worden versterkt.  De expertise van de vestiging op het gebied van internationaal transport zal helpen om het volledige exportpotentieel van de voedingsindustrie en nationale distributeurs gericht op andere Europese landen, in Nederland te ontsluiten.

Naar verwachting zal de transactie in januari 2021 worden afgerond, waarna de operationele overgang zal plaatsvinden in de eerste helft van 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer