Talson start Van Eck Beesd door • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Talson start Van Eck Beesd door

De vorige maand failliet verklaarde opleggerfabrikant Van Eck Beesd maakt een doorstart onder de vleugels van Talson Trailers uit Venlo. Talson maakt zelf deel uit van de Turkse Tirsan Group.

Dat maakt curator mr. Cees Klomp van Bierman Advocaten uit Tiel dinsdag bekend. “Ik ben blij dat het ons is gelukt met Tirsan tot overeenstemming te komen over de overname van Van Eck”, zegt hij. De activiteiten worden voortgezet in een nieuwe onderneming, genaamd Van Eck Trailers BV, waarbij de werkgelegenheid van de ongeveer 55 medewerkers nagenoeg volledig blijft behouden. Van Eck Beesd werd vorige maand failliet verklaard.

Klomp wijst erop, dat door de overname de productie van trailers en de know how op dat gebied van het internationaal opererende bedrijf voor Nederland behouden blijven. “Van Eck is een innovatieve en duurzaam werkende fabrikant, gespecialiseerd in custom made transportvoertuigen en toonaangevend pionier in dubbeldeksopleggers en air cargo”, aldus de curator. “Het zou zonde zijn, als die kennis en ervaring van dit uit 1912 daterende bedrijf voor ons land verloren zou zijn gegaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer