Traton wil Navistar helemaal inlijven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Traton wil Navistar helemaal inlijven

De Traton Group, moederbedrijf van onder meer Scania en MAN, heeft een bod van 2,9 miljard dollar uitgebracht op het Amerikaanse Navistar.

Traton heeft al 16,8 procent van de aandelen van Navistar in bezit en wil nu 35 dollar per aandeel voor de overige aandelen betalen. Navistar heeft al laten weten het bod zorgvuldig te willen bestuderen.

Traton en Navistar werken al sinds 2017 samen. De totale overname van Navistar zou Traton een stevige speler in Noord-Amerika maken.

Andreas Renschler, Traton CEO

“In de afgelopen drie jaar hebben we geprofiteerd van een zeer goed functionerende en productieve strategische alliantie met Navistar.  Aangezien de markt blijft evolueren, zijn wij van mening dat een volledige combinatie van Traton en Navistar strategische en financiële voordelen biedt.  De voorgestelde transactie zou van ons een speler op de truckmarkt maken met een wereldwijde omvang en een sterke portefeuille van toonaangevende merken en geavanceerde producten, technologieën en diensten, en het zou tegelijkertijd een directe en aanzienlijke waarde voor de aandeelhouders van Navistar opleveren”, aldus Andreas Renschler, Chief Executive Officer van Traton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer