Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s neemt MD International over

De Hongaarse transportgigant Waberer’s neemt een aandeel van 55 procent in MD International, een Servische vervoerder die groot is in distributietransport.

MDI’s primaire activiteiten omvatten distributie, goederenvervoer over de weg en opslag, waardoor het een geschikte aanvulling is op het portfolio van Waberer’s. Tegelijkertijd ondersteunt het op effectieve wijze Waberer’s strategische doel om de toonaangevende logistieke dienstverlener in de regio te worden.

De Waberer’s Groep koopt een meerderheidsbelang van 55 procent in MD International (MDI) en verkrijgt tegelijkertijd een optie om het resterende belang van 45 procent te verwerven. De kernactiviteiten van MDI zijn binnenlandse distributie, goederenvervoer over de weg en opslag. Het Servische bedrijf rapporteerde in 2022 een omzet van 50,3 miljoen euro, met een EBIT van 2,1 miljoen euro en een nettowinst van 1,7 miljoen euro. De transactie, in lijn met de doelen die zijn gesteld tijdens de obligatie-uitgifte, zal door Waberer’s worden gefinancierd uit de obligaties die in 2022 zijn uitgegeven. De aankoopprijs wordt door de betrokken partijen behandeld als een bedrijfsgeheim. Onder de voorwaarden van de transactieovereenkomst zijn de eigenaren van Waberer’s en MDI overeengekomen om samen te werken aan verdere ontwikkelingen en investeringen, met een belangrijke focus op de geplande gezamenlijke magazijnuitbreiding. Deze uitbreiding kan als basis dienen voor toekomstige groei en nog efficiëntere logistieke activiteiten.

Zsolt Barna, Chairman-CEO van Waberer’s International Nyrt., verklaarde met betrekking tot de overname dat het verkrijgen van een meerderheidsbelang in MDI de eerste belangrijke stap is op weg naar de doelstelling van Waberer’s om de toonaangevende uitgebreide logistieke dienstverlener in de regio te worden. Waberer’s heeft in Hongarije aanzienlijke successen geboekt op het gebied van alomvattende logistieke diensten en is van plan deze in de toekomst regionaal uit te breiden door middel van acquisities.

waberer's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer