Ga naar hoofdinhoud

Willy Naessens neemt transportactiviteiten Groeninghe Transport over

Groeninghe Transport uit het Belgische Kontich is overgenomen door de Will Naessens Group, een bouw- en distributiebedrijf dat met de overname bouwtransport weer zelf gaat uitvoeren.

De overname behelst het vastgoed van het bedrijf en de transportafdeling van Groeninghe Transport. De uitbating van de dierenspeciaalzaak die ook nog binnen de vennootschap actief is, wordt niet mee overgenomen door de Willy Naessens Group. De huidige uitbater zal van 1 april tot 30 juni een uitverkoop organiseren. De overname wordt in juni gefinaliseerd.

Groeninghe Transport vervoert vooral nationaal en internationaal in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Hun activiteiten bestaan voor 99 procent uit containertransport.

“De bedoeling van deze overname is om op termijn terug een stap verder te zetten in onze verticale integratie bij de Willy Naessens Group en ook het mobiliteitsprobleem aan te pakken. Door de ligging van Groeninghe Transport hoeven we niet telkens weer uren te verliezen in het verkeer op en rond de Antwerpse Ring wanneer we komen van onze betonfabrieken Alpreco of Intershipping en een werf in de Antwerpse Kempen of Nederland moeten beleveren. Deze tijdswinst is cruciaal om onze klanten de Willy-Naessens-service die ze gewoon zijn, te blijven garanderen. We schakelen de verloren afstand uit,” licht CEO Dirk Deroose van Willy Naessens Group toe.

Alle werknemers binnen de transportafdeling blijven aan boord en worden geleidelijk aan omgeschakeld naar het specifiek bouwtransport nodig voor de Willy Naessens Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer