Ga naar hoofdinhoud

Paccar boert goed in 2018

Paccar, het moederbedrijf van DAF, heeft een uitstekend 2018 achter de rug. Over heel 2018 voerde Paccar zijn omzet met 21 procent op tot 23,5 miljard dollar. Ook de nettowinst steeg tot recordhoogte. Over het afgelopen boekjaar hield Paccar 2,2 miljard dollar over onder de streep, 31 procent meer dan het voorgaande jaar.

De goede resultaten werden vooral geboekt door de goede economie in de VS en Europa. Met de toenemende behoefte aan transport steeg bij vervoerders de behoefte aan materiaal.

DAF Trucks is en blijft voor Paccar een parel in de kroon. Het Nederlandse truckmerk, in 2018 met de XF en CF International Truck of the Year, breidde zijn marktaandeel bij vrachtwagens boven de 16 ton uit tot 16,6 procent, een groei van 1,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Ook Paccar zet in op alternatieve aandrijflijnen. In Europa wordt gewerkt aan elektrische en hybride DAF’s. In de VS wordt ook ingezet op elektrische (distributie)trucks, zoals onlangs geshowd op de CES. Tijdens die show haakte Paccar ook aan bij het project van Toyota met een Kenworth waterstoftruck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer