AFMB: ‘Willen Nederlandse chauffeurs niet ontslaan’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

AFMB: ‘Willen Nederlandse chauffeurs niet ontslaan’

AFMB, het op Cyprus gevestigde uitzendbureau en uitvinder van de beruchte Cyprusroute, heeft bij TTM.nl gereageerd op de brief die FNV Bondgenoten heeft gestuurd aan minister Asscher. Volgens AFMB wil het bureau helemaal geen Nederlandse chauffeurs ontslaan.

De vakbond stuurde woensdag een brief aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gestuurd om te waarschuwen voor de praktijken van AFMB.

afmbVolgens Sander Jacobs van AFMB is het onjuist te zeggen dat AFMB de drijvende kracht ‘was’ achter de Cyprusroute. “Dat zijn we nog steeds en dat blijft ook zo. Tevens bestaat er géén verbod op het leveren van Nederlandse chauffeurs aan Nederlandse transporteurs voor internationaal transport Vandaar dat wij deze dienst blijven verlenen. ” Volgens AFMB is het een onjuiste interpretatie van de brief aan de heer Ulenbelt (2e kamerlid SP d.d. 30-12-2013) van FNV als men meent dat AFMB  vanaf heden chauffeurs met een andere nationaliteit dan de Nederlandse leveren om ‘een verbod’ te omzeilen. Jacobs: “Er bestaat immers geen verbod. Het leveren van chauffeurs met een vreemde nationaliteit voor binnenlands transport is juist een legale uitbreiding van onze diensten.”

Jacobs: “Onjuist is het dat “als het aan AFMB ligt” de Nederlandse chauffeurs zullen worden ontslagen. Wij betreuren dit juist, maar het is het vermoedelijke gevolg van de stellingname van b.v. FNV, dat Nederlanders via Cyprus verboden zouden moeten worden. Liever werken wij met de hoog opgeleide en fatsoenlijke Nederlandse chauffeurs. Hierop is ons concept van oorsprong gericht. Het lijkt alsof juist de vakbonden willen dat deze mensen zonder baan komen te zitten.”

“Wij nemen ook kennis van de stellingname van de heer Groen van FNV Bondgenoten, maar hieruit blijkt geenszins dat hij beschikt over enige dossierkennis. Wanneer hij zegt: ‘AFMB meent zich te kunnen permitteren de geest van een besluit te kunnen negeren’, doelt hij hiermee op het verbod dat niet bestaat en is zijn doel ons geheel onterecht weg te zetten als malafide onderneming en AFMB daarmee te beschadigen. Wij menen dan ook dat zijn uitlating ‘Dit bureautje is heel erg fout’ populistisch en tendentieus is.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer