Aftrek verblijfskosten 2019 voor eigen rijders vastgesteld • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aftrek verblijfskosten 2019 voor eigen rijders vastgesteld

De Belastingdienst heeft onlangs de aftrek voor de verblijfskosten van 2019 voor eigen rijders vastgesteld. Dat meldt TLN.

​Transportondernemers die meerdaagse of meerdere keren per week internationale ritten rijden, mogen 37,50 euro van de winst aftrekken als verblijfskosten. In 2018 was dit bedrag 36,50 euro. De vertrek- en terugkomdag telt hierbij voor de helft mee. Belastingplichtigen dienen wel hun aantal gereden dagen inzichtelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het laten zien van een rittenstaat of via de gegevens van de tachograaf.

De regeling geldt ook voor ondernemers die op meer dan vijftig kilometer van hun woonplaats beginnen aan hun werkdag. Dit geldt ook als de internationale rit korter duurt dan 24 uur. Er gelden twee voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Als eerste dienen de ritten plaats te vinden op aaneengesloten dagen. Ten tweede moet het traject van elke rit op een afstand van 50 km buiten het woonadres van de transportondernemer plaatsvinden.

Transportondernemers kunnen ook kiezen voor een aftrek van de werkelijke kosten. Eén keer per jaar moet de keuze tussen het vaste bedrag (de forfaitaire aftrek) en de aftrek van de werkelijke kosten worden gemaakt. Dit geldt dan ook voor alle ritten van dat jaar.

De Belastingdienst biedt hier meer informatie over de regeling.

Eén reactie op “Aftrek verblijfskosten 2019 voor eigen rijders vastgesteld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer