CBR: ‘Examentruck eerst goed laten luchten’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CBR: ‘Examentruck eerst goed laten luchten’

Gemeenten of veiligheidsregio’s kunnen aanvullende maatregelen nemen tegen verspreiding van het coronavirus. CBR zegt deze te volgen, maar scherpt tegelijkertijd een aantal maatregelen aan voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers. Dat heeft direct te maken met praktijkexamens.

Examenkandidaten, klanten en opleiders die pas (korter dan 2 weken) terug zijn uit gebied dat code oranje heeft, verzoekt CBR met klem om niet naar het CBR te komen. Voor kandidaten die dat vooraf laten weten, stelt CBR het examen uit. In het belang van iedereen hoopt CBR hen hiermee gemakkelijker te maken. Opleiders die uit code-oranjegebied zijn teruggkomen wordt eveneens gevraagd niet naar het CBR te komen. In dat geval moet het examen of de toets worden uitgesteld.

Uiteraard geldt dit ook voor deelnemers aan een cursus van het CBR. “Vanaf maandag vragen we iedere bezoeker van een CBR-locatie ook of hij onlangs in een code oranje gebied is geweest”, aldus CBR in een verklaring.

pexels-photo-3952232.jpeg
Photo by cottonbro on Pexels.com

Als de omstandigheden aanleiding geven, treft het CBR per examenlocatie aanvullende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht dragen van een mondkapje in een examencentrum. Het spreekt voor zich dat daardoor niet op alle CBR-locaties dezelfde spelregels zullen gelden.

Goed luchten van het examenvoertuig helpt tegen verspreiding van het virus. Voor het examen wordt het voertuig ten minste 7 minuten gelucht door ramen en/of portieren open te laten staan. Er mogen dan geen mensen in het voertuig zitten. Als het examenvoertuig niet goed gelucht is, kan de examinator besluiten om het examen niet door te laten gaan.

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, maakt CBR het de kandidaat en opleider zo gemakkelijk mogelijk om een examen in verband met corona uit te stellen. “Maar de laatste tijd zien we een toename van het aantal annuleringen, zelfs voor een paar maanden vooruit. Dat is in deze drukke tijden niet wenselijk. Daarom scherpen we de afspraken aan. Alleen kandidaten zelf kunnen hun examen annuleren of verplaatsen als zij coronaklachten hebben of als zij uit een code oranjegebied komen. Dat kan alleen als de examendatum niet verder dan drie weken later is (1 week voor test en uitslag + twee weken voor de quarantaine). Daarvoor nemen examenkandidaten contact op met de klantenservice. Het CBR neemt vervolgens contact op met de rijschool voor verdere afstemming”, aldus CBR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer