Chauffeurs UPS maandag weer in staking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs UPS maandag weer in staking

De chauffeurs van UPS in Amsterdam staken maandag. Het is hun derde staking in korte tijd. Zij eisen een fatsoenlijke loonsverhoging in de cao Transport en Logistiek.

De chauffeurs van UPS gebruiken de stakingsdag maandag om hun collega’s op de andere UPS-vestigingen teNieuwe UPS bestelwagen veel lichter informeren over de strijd die zij voeren. In Apeldoorn en Utrecht delen ze van 7:30 uur tot ongeveer 9:00 uur flyers uit aan hun collega’s.

Egon Groen, eerste cao-onderhandelaar: “Dat de koeriers van UPS voor de derde keer in korte tijd het werk neerleggen, moet een teken aan de wand zijn voor UPS. UPS heeft na de eerste twee stakingen de stakers menen te moeten intimideren. Dat pikken de koeriers niet. Sterker, het werkt averechts. Bovendien vinden de koeriers het onbegrijpelijk dat UPS niet wenst in te gaan op het sluiten van een overeenkomst met de vakbond om een loonsverhoging te betalen, zoals andere werkgevers hebben gedaan.”

De werknemers in de Transport en Logistiek zijn al maanden in actie voor een fatsoenlijk loonbod door de werkgevers (TLN biedt nul procent) en tegen de verdringing in de sector. Eerder waren er poortacties, werkonderbrekingen, stakingen en acties op de snelwegen. Inmiddels is er gestaakt bij ondernemingen zoals SITA, Portena, Koopman, Geodis, Van Uden, UPS, Peter Appel, Simon Loos en Knap.

Enkele werkgevers hebben volgens FNV inmiddels een overeenkomst getekend om 3 procent loonsverhoging te betalen. Zij blijven verder gevrijwaard van vakbondsacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer