Chauffeurs voeren actie tot nieuwe CAO er is • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs voeren actie tot nieuwe CAO er is

Opnieuw leggen vrachtwagenchauffeurs in de winkeldistributie het werk neer. Goede Vrijdag komen chauffeurs uit het hele land samen in Nieuwegein. En in Zaandam en Pijnacker wordt bij distributiecentra actie gevoerd voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer. Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “We blijven net zo lang actie voeren tot dat werkgevers over de brug komen. De mensen in deze essentiële sector verdienen een goed salaris, betere arbeidsomstandigheden en de mogelijkheid eerder te kunnen stoppen met werken.

De vorige cao liep eind 2019 af en werd verlengd tot 1 januari 2021. FNV en andere bonden wilden in november al onderhandelen over een nieuwe cao. ‘De werkgevers probeerden daar steeds onderuit te komen, door voor te stellen de cao nogmaals te verlengen, onder de noemer crisis-cao’, aldus Dijkhuizen. Uiteindelijk startten de onderhandelingen wel, maar kwamen de werkgevers met voorstellen die volgens FNV ver onder de maat waren.

FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur. De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.

Eén reactie op “Chauffeurs voeren actie tot nieuwe CAO er is

  • Mark

    Airco is slecht voor het milieu. Al is de transportsector dat sowieso al wel…

    Maar waarom niet een dakluik met afzuiging en een ventilator boven het bed. Helaas willen werkgevers niks investeren in welzijn. Zelfs een elektrische pompwagen is teveel gevraagd terwijl pallets wel 1000 kilo wegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer