Code 95 -trainingen gaan door (maar wel met een mondkapje) • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Code 95 -trainingen gaan door (maar wel met een mondkapje)

Ondanks de aangescherpte maatregelen van het kabinet kunnen de praktijktoetsen en de nascholingscursussen voor de code 95 doorgaan. Dat meldt het CBR.

De nieuwe maatregelen die door de Rijksoverheid zijn afgekondigd vormen géén aanleiding om het aantal cursisten dat aan nascholingscursussen deelneemt naar beneden bij te stellen. Praktijktrainingen mogen nog steeds met drie personen in het voertuig worden verzorgd en voor theoriecursussen blijft het deelnemersaantal uit het Raamwerk nascholingscursus leidend. Om er samen voor te zorgen dat we ook in de toekomst ons beroep en de noodzakelijke praktijktoetsen en nascholing kunnen blijven uitoefenen, gelden vanaf maandag 19 oktober enkele aanpassingen.

man in black face mask
Photo by cottonbro on Pexels.com

Standaard is dat men zich houdt aan de RIVM-richtlijnen en de maatregelen van de Rijksoverheid. De 1.5 meter afstand blijft essentieel en er moeten voldoende maatregelen op het gebied van hygiëne zijn getroffen, net zoals dat de afgelopen maanden het geval was. Aanvullend wordt een mondkapjesplicht geïntroduceerd bij de praktijktoetsen, praktijktrainingen en bij theoretische nascholingscursussen. CBR sluit hiermee aan bij maatregelen en afspraken die gelden voor het verzorgen van rijlessen en in het MBO en voortgezet onderwijs. Ook bij reguliere rijlessen van een verkeersschool wordt een mondkapje overigens de nieuwe regel.

Om er met elkaar voor te zorgen dat de praktijktoetsen en de nascholing ook in de toekomst op een veilige en verantwoorde manier kan worden voortgezet, zal er door het CBR worden toegezien op naleving van de maatregelen. Dit betekent ook dat er een sanctie kan worden opgelegd, bijvoorbeeld als er bij de nascholingscursus sprake is van een uitvoeringslocatie die onvoldoende ruimte biedt aan het aanwezige aantal cursisten (Raamwerk nascholingscursussen, artikel 3.2.d).

Opgeknipte nascholingscursussen en cursussen met e-learning moeten binnen tien kalenderdagen zijn afgerond. Om problemen te voorkomen, bijvoorbeeld door een zieke cursist of het uitvallen van een docent, verlengen wij deze termijn. Als het tweede dagdeel van een opgeknipte cursus of het afrondende dagdeel van een e-learning cursus vóór maandag 14 december 2020 is gevolgd, tellen de gevolgde nascholingsuren mee.

Bron: CBR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer