Corona leidt niet tot ontslaggolf in transportsector • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Corona leidt niet tot ontslaggolf in transportsector

De gevolgen van de Coronacrisis voor de Nederlandse transportsector zijn groot, maar ze verergeren niet. Het algemene beeld over de gevolgen van de coronacrisis voor de bedrijfstak transport (met inbegrip van expeditie en logistiek) is in de laatste weken weinig veranderd. Wel verwachten meer bedrijven gebruik te zullen maken van nood- en hulpmaatregelen. Dat valt op te maken uit de vierde coronamonitor van TLN.

Ten opzichte van de peiling van begin mei geven iets meer bedrijven aan te verwachten afscheid te moeten nemen van personeel, maar nog altijd 85 procent van de ondervraagden meldt dat de crisis niet leidt tot een ontslaggolf. Het percentage bedrijven dat te maken heeft met omzetverlies blijft stabiel: iets meer dan 70 procent. Gemiddeld bedraagt het omzetverlies circa 30 procent. TLN benadrukt dat het gaat om een gemiddelde en dat binnen de sector aanzienlijke verschillen te zien zijn tussen deelmarkten en bedrijven.

Ruim vier op de tien bedrijven in het transport en de expeditie geven aan minder werk te hebben bij bestaande klanten. Bij 7 procent is juist sprake van meer werk en 2 procent geeft aan er nieuwe klanten bij te hebben gekregen.

Ten opzichte van eerdere peilingen, is een stijging te zien van bedrijven die verwachten gebruik te moeten maken van nood- en hulpmaatregelen. Aanvankelijk verwachtte een op de vier bedrijven dit te doen, nu is dat gestegen tot bijna een op de drie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer