DB Schenker Tilburg krijgt veiligheidscertificaat • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker Tilburg krijgt veiligheidscertificaat

De transportterminal en logistiek centrum van DB Schenker Logistics in Tilburg ontvingen onlangs het TAPA-FSR A certificaat. Daarmee maakt de Tilburgse vestiging deel uit van het uitgebreide internationale netwerk van Europese DB Schenker-terminals die gecertificeerd zijn volgens de hoogste vereisten van de ‘Transport Asset Protection Association Europe, Middle East and Africa’ (TAPA-EMEA).

DB Schenker terminalHet securitybeleid van DB Schenker is erop gericht proactief te anticiperen op het stijgende aantal criminele incidenten in de logistieke keten, met name in de hightechsector en het vervoer van waardevolle goederen. Naast beveiliging van de terminals en een streng screeningbeleid voor personeel is het rijdend materieel uitgerust met track & trace-systemen voor actieve monitoring. Verder is er een speciale tool voor het monitoren en opvolgen van incidenten geïmplementeerd. In Nederland beschikt DB Schenker Logistics over TAPA-FSR A locaties in Breda, Ede, Schiphol en Tilburg. De vestiging Ridderkerk is TAPA-FSR B gecertificeerd. Op korte termijn zal het aantal gecertificeerde terminals verder worden uitgebreid.

Binnen het Europese netwerk van ruim 720 vestigingen in 36 landen heeft DB Schenker een Europa-dekkend netwerk van terminals die zijn gecerticifeerd volgens FSR A-level.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer