Eerste CAO-actie van start bij Kuehne + Nagel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste CAO-actie van start bij Kuehne + Nagel

Donderdagochtend om 10.00 uur gaan leden van FNV Transport & Logistiek actie voeren bij twee distributiecentra in Zaandam. Ze doen dat om hun eisen kracht bij te zetten voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer.

Werkgevers hadden tot afgelopen maandag om op de eisen van de leden in te gaan. Cindy Onvlee, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “Werkgevers zijn daar onvoldoende op in gegaan. Het is tijd na twee jaar zonder loonsverhoging, dat er een fatsoenlijke cao komt.”

Archiefbeeld

De FNV-leden gaan aan de poorten van de distributiecentra van Kuehne + Nagel uitleggen aan chauffeurs waarom er actie wordt gevoerd. Dit zorgt voor oponthoud bij het uit- en inrijden bij de poorten.

FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur.

De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.

Eerder deze week bleek dat TLN namens de werkgevers de vakbonden had uitgenodigd voor het verstrijken van het ultimatum op maandag 8 maart weer aan tafel te gaan, maar dat de vakbonden geen heil meer zagen in verder praten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer