Ga naar hoofdinhoud

Flex-in International: ‘Wij zijn niet schuldig aan fraude’

De Ierse uitzendorganisatie Flex-in International LTD is niet schuldig aan fraude, dit blijkt uit een intensieve doorlichting van alle Ierse bedrijfsprocessen dat de directie van het bedrijf heeft laten uitvoeren. Na intern onderzoek blijkt dat Flex-in International  niet op de hoogte is gesteld van een nieuwe vereiste voor het NEN-kenmerk 4400-2. Van onderbetaling van de chauffeurs is volgens directeur Eit Blanken dan ook totaal geen sprake: “Ik ben blij dat dit onderzoek bevestigt dat we volledig volgens de regels hebben gehandeld.”

flexin01Eind december werd bekend dat Flex-in International LTD, een Ierse en losstaande tak van het Nederlandse Flex-in Uitzendgroep, haar NEN-certificering verloor. Flex-in International LTD heeft direct na de berichtgeving een intern onderzoek laten uitvoeren alvorens publiekelijk te reageren. Directeur Eit Blanken (rechts): “Ik voldoe al jaren aan de regels met mijn ondernemingen en ik kan mij dan ook totaal niet vinden in de aantijgingen die gemaakt zijn. Flex-in International LTD is opgericht in 2005 en voldeed aan de regels van het NEN-certificaat zelfs voordat dit verplicht was.” De onderneming had zo al enkele jaren een Ierse directie die de zaak draaiende hield.

De Ierse onderneming  is volledig gescheiden van de entiteiten van de Nederlandse Flex-in Uitzendgroep. De vestigingen in Aalsmeer, Breda, Hoogeveen, Middenbeemster en Venlo, voldoen volgens Flex-In zelf al jaren ruimschoots aan de criteria van de Stichting Normering Arbeid. De Nederlandse bedrijven hebben, buiten eigenaar Eit Blanken en een deel van de bedrijfsnaam, dan ook niets met elkaar te maken.

Eit Blanken: “Ik ben blij dat dit onderzoek bevestigt dat we volledig volgens de regels hebben gehandeld.” Ondanks de tegenvaller die de Drentse ondernemer heeft moeten incasseren, houdt hij goede hoop. “We richten ons op de toekomst. We zijn het jaar 2014 goed begonnen en Flex-in Uitzendgroep bestaat binnenkort 10 jaar. We zijn nog steeds het ideale verlengstuk van de vervoerder en bieden voor elk probleem een oplossing. Onze klanten en chauffeurs weten dit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer