Ga naar hoofdinhoud

FNV doet aangifte tegen Flextronics

FNV Bondgenoten heeft woensdag aangifte gedaan tegen het bedrijf Flextronics in Venray. De bond wil dat er een strafrechtelijk onderzoek komt naar het bedrijf, omdat het zich niet houdt aan de Arbowet en het personeel onvoldoende beschermt tegen giftige gassen die uit containers komen die het bedrijf afhandelt. Dit heeft vakbondsbestuurder Jan de Jong laten weten. Flextronics wilde geen commentaar geven omdat het de aangifte nog niet heeft gezien.

FlextronicsVolgens De Jong hebben in april bij een incident met containers, waaruit giftige gassen kwamen, enkele jonge werknemers ernstige gezondheidsklachten gekregen. Die varieerden van aantasting van het kortetermijngeheugen tot gevoelloze vingertoppen en hoofdpijn. De vakbond heeft het bedrijf hierop diverse malen aangesproken, maar dat heeft nog steeds geen beleid ontwikkeld om werknemers goed te beschermen bij het afhandelen van containers.
Van de Europese Unie moeten alle containers die van overzee komen, insectenvrij zijn. Daarom worden ze met bestrijdingsmiddelen behandeld. Dat levert gevaar op voor de gezondheid van mensen die de containers lossen. Maar ook gassen uit de producten zelf kunnen voor problemen zorgen.

Dinsdag maakten de verladersorganisatie EVO en FNV Bondgenoten bekend dat er een platform van deskundigen in oprichting is dat zich gaat buigen over het probleem. Dat moet onder meer voorlichting geven en normen en richtlijnen ontwikkelen voor het meten van de gassen en de gasmeters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer