fbpx Ga naar hoofdinhoud

Helft chauffeurs al klaar met Code95

De een paar jaar geleden uitgesproken angst dat Nederlandse chauffeurs nooit op tijd klaar konden zijn met hun verplichte nascholingsuren, is echt ongegrond gebleken. Uit de nieuwste cijfers van CBR blijkt dat 64.165 chauffeurs, bijna de helft van het totaal, de 35 uur nascholing al hebben afgerond en dat de rest het makkelijk moet halen voor oktober 2016, zegt Moniek de Vries van Verkeersveiligheid Groep Nederland in een toelichting in het nieuwste nummer van TTM.nl.

Afgelopen jaar volgden 174.559 chauffeurs nascholing. In 2013 waren dat er 153.663. In 2014 is er dus een toename geweest van 20.896 trainende chauffeurs. “Er van uitgaande dat er ongeveer 130.000 beroepschauffeurs zijn (truck en bus bij elkaar) dan betekent dit dat sommige chauffeurs meerdere cursussen in één jaar gevolgd hebben, dan wel trainingen die meetellen voor meer uren (adr, tweedaagse heftruck etc)”, aldus De Vries. 64.165 chauffeurs zijn nu klaar met hun nascholing, meer dan twee keer zoveel als eind 2013. “Als we de huidige cijfers zien, sterkt dat ons in onze opvatting van vorig jaar dat de Nederlandse chauffeurs echt op tijd klaar kunnen en zullen zijn met hun Code 95. Bovendien is de opleidingscapaciteit groot genoeg. Dus als we uitgaan van de huidige situatie zien we er theoretisch maximaal nu nog een 100.000 tot 140.000 cursussen te geven zijn tot de einddatum. Voor de chauffeurs in het personenvervoer is dat natuurlijk al aanstaande september. Het grootste gedeelte echter bestaat uit chauffeurs in het goederenvervoer en deze hebben nog ruim een jaar de tijd. Onze verwachting is dan ook dat de deadline van september 2016 gewoon keurig gehaald wordt. En anders bellen ze ons maar, wij kunnen onze opleidingscapaciteit moeiteloos opschalen”, aldus een positieve De Vries.

Lees meer op het Premium gedeelte van TTM.nl.

Nog geen Premium-abonnee? Klik hier voor meer informatie!

 

Eén reactie op “Helft chauffeurs al klaar met Code95

  • de groot

    Code 95 een werkverschaffingsproject van ambtenaren en bovag. 40 jaar met plezier regelmatig iets verdient met mijn duurbetaalde rijbewijzen C en D. In die 40 jaar is erbij geen enkele verzekeringsmaatschappij een schade dossier onder mijn naam te vinden.
    En nu mag ik het niet meer, zal een bijstandsuitkering moeten aanvragen, want 1000 euro voor een tijdelijk geldend certificaat heb ik niet. DANK EUROPA. NEDERLAND VERENIG U TEGEN DEZE WAANZIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer