Ga naar hoofdinhoud

Joint venture selectie personeel: Meurs Vervoer & Veiligheid

Meurs HRM en Consolid-dochter Frink starten een joint venture voor de selectie en ontwikkeling van personeel. De nieuwe joint venture, onder de naam Meurs Vervoer & Veiligheid, biedt organisaties advies en inzicht op het gebied van de geschiktheid, ontwikkeling en loopbaan van medewerkers en flexkrachten. Meurs HRM brengt haar expertise in innovatieve, hoogwaardige online testmogelijkheden in. Frink heeft ruime ervaring in assessments voor functies in Vervoer & Veiligheid.

Joint venture vervoer en veiligheidDe branche vervoer & veiligheid vergt een specifieke benadering van kandidaten. Deze moeten beschikken over flexibiliteit, sociale eigenschappen en onvoorwaardelijke inzet. Of het nu gaat om een buschauffeur, treinmachinist of beveiliger. Het werk vindt 7 dagen in de week, 24 uur per dag plaats. Niet alleen wisselende werktijden, maar ook een hoge mate van beschikbaarheid is noodzakelijk. De medewerker werkt vooral voor en met mensen, vaak onbekend en wisselend van samenstelling. De kandidaat dient dus over een hoge mate van sociale intelligentie te beschikken.

Goede selectie onontbeerlijk

De branche staat de voor grote uitdagingen. De gemiddelde leeftijd is relatief hoog. Zodra de economie weer groei laat zien zal de vraag naar diensten aantrekken. Beide factoren zorgen voor een grote vraag naar personeel. Verwacht wordt dat er een gebrek zal komen aan goed gekwalificeerd personeel. Een goede en effectieve selectie zal dan onontbeerlijk zijn. Ook zal er veel meer gezocht moeten worden in andere sectoren. Dat vereist kennis buiten het domein vervoer & veiligheid.

Assesment 

Meurs HRM werkt met digitale selectietools waar Frink assessment uitvoert in de eindfase. Door de toepassingen van Meurs Vervoer & Veiligheid in te zetten blijven de beste kandidaten over in het eindtraject. Het niveau van de kandidaten in de eindselectie is hoog en kans op uitval is laag. Dit is ook belangrijk om te voorkomen dat de kandidaten na een intensieve en kostbaar opleidingstraject alsnog buiten de boot vallen.

Hieronder is een interview te zien met Dennis Mortier van Consolid en Matthijs Verburg van Meurs HRM waarbij zij uitleg geven over de nieuwe joint venture.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer