Koppeling Ortec en TomTom • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Koppeling Ortec en TomTom

Ortec en TomTom hebben een interface ontwikkeld tussen Ortecs ritplanningsystemen en de Tom Tom Work fleetmanagementoplossing. Beide leveranciers zijn hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan. Dankzij de nieuwe koppeling is in de ritplanningssoftware zichtbaar waar de auto’s zijn en kunnen planners vanuit hun planscherm rit- en statusgegevens uitwisselen met de TomTom van de chauffeurs.

Tom Tom WorkDe koppeling tussen Ortec en TomTom Work is al operationeel bij De Plinten & Profielen Centrale in Wijk bij Duurstede. Het bedrijf is toeleverancier van 1.800 parketspecialisten in ons land en gebruikt de combinatie van ritplanning en fleetmanagement met name om de groei op te vangen. “In een paar jaar tijd is het aantal voertuigen dat we inzetten voor de belevering van onze klanten verdrievoudigd. Deze groei hadden we niet aangekund met de handmatige planning die we voorheen hanteerden”, vertelt Dennis de Ligt, logistiek manager bij De Plinten & Profielen Centrale.
De planning in Wijk bij Duurstede maakt al enige tijd gebruik van ORTEC’s ritplanningssoftware. Nu de interface met Tom Tom Work is gerealiseerd, worden de ritlijsten meteen vanuit het plansysteem doorgestuurd naar de TomTom navigatiesystemen in de auto’s. “Hierdoor krijgt de chauffeur niet alleen de te rijden route goed door, maar kan hij ook eenvoudig terugmelden hoeveel collie hij op welk adres heeft afgeleverd”, legt De Ligt uit. Deze informatie wordt realtime weergegeven op het planbord in het ritplanningssysteem.
Daarnaast wordt via de nieuwe interface ook aan de chauffeurs doorgegeven of ze aan de voor- of achterkant van een gebouw moeten laden.

Ortec.ScreenshotTD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer