Ga naar hoofdinhoud

Overheid verbiedt alle rijlessen

Het kabinet heeft aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus gericht op evenementen en samenkomsten. Een van de maatregelen zijn het per direct verbieden van de uitoefening van ‘contactberoepen’, waar ook rij-instructie onder valt.

Op basis van artikel 7 van de Wet publieke gezondheid heeft minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mede namens minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus, het veiligheidsberaad gevraagd de onderstaande maatregelen te treffen. In het veiligheidsberaad zijn de voorzitters van de Veiligheidsregio’s verenigd.

Het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen wordt verboden, voor zover er geen 1,5 m afstand tot de klant gehouden kan worden. Hierbij kunt u denken aan masseurs, kappers, nagelstylisten, escort-services en rijinstructeurs.

Veel rijscholen hadden de lessen al afgeschaft, maar sommige gingen toch nog door, ondanks dat de verplichte 1,5 m afstand niet konden worden gegarandeerd. Ook praktijk Code95-trainingen vallen onder de maatregel.

De maatregelen zullen uiterlijk 6 april 2020 worden heroverwogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer