Praktijktoets C-rijbewijs wordt aangepast • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Praktijktoets C-rijbewijs wordt aangepast

De praktische toets voor het C en C1-rijbewijs moet beter aansluiten op wat er in de praktijk van een chauffeur verwacht wordt. Daarom wordt de praktische toets aangepast. De afgelopen twee jaar heeft het CBR samen met een werkgroep van opleiders gewerkt aan een nieuwe opzet van de praktische toets voor de categorieën C en C1. De definitieve ingangsdatum van de nieuwe praktijktoets is 1 juli 2021.

Opleiders voor het C-rijbewijs hebben de afgelopen jaren in bijeenkomsten van de klankbordgroep informatie ontvangen over de vorderingen van de werkgroep en de nieuwe opzet van de toets. Vervolgens hebben de opleiders in augustus 2020 ook concrete informatie per mail ontvangen over de hulpmiddelen die nodig zijn om de nieuwe praktische toets uit te kunnen voeren.

De scenario’s, de toetsmatrijs en alle aanvullende eisen en voorwaarden worden vastgelegd in een nieuw raamwerk. Dit wordt uiterlijk 1 januari 2021 gepubliceerd.

De veranderingen betekenen in de praktijk dat de toets 60 minuten duurt (nu 30 minuten). Daarnaast wordt de lading behalve geladen en gelost ook vastgezet en gestuwd. De derde verandering is dat er een EPT (elektrische pallet truck) wordt toegevoegd aan de laad- / losmiddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer