Scania op Zwolle Pride: 'Kings & Queens of the Road' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania op Zwolle Pride: ‘Kings & Queens of the Road’

Scania Production Zwolle is ook in 2019 partner van Zwolle Pride, een groot evenement dat vrijdag en zaterdag wordt gehouden en aandacht vraagt voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in het bijzonder. Ter gelegenheid van de Pride presenteert Scania een truck en oplegger met een regenboog aan kleuren.

De Zwolse productievestiging van Scania zet zich al langer in voor acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers. Vorig jaar was Scania ook al present in Zwolle met een speciale truck. Maar de betrokkenheid van Scania gaat veel verder dan enkel het partnerschap. Diversiteit en acceptatie daarvan op de werkvloer is belangrijk, stelt Betsie Grube, HR Manager bij Scania, in een item op RTV Oost. Daarom heeft Scania zelfs een themaweek aan de Pride gewijd, compleet met regenboogvlaggen en -zebrapaden.

Daarnaast wil Scania ook graag het stereotype imago van truckers doorbreken. Grube: “Wij willen een afspiegeling zijn van de maatschappij. We hebben alle soorten werknemers: man en vrouw, verschillende godsdiensten, zwart en wit, homo en hetero. Iedereen is hier welkom.”

De Scania voor de Pride in 2018

Eén reactie op “Scania op Zwolle Pride: ‘Kings & Queens of the Road’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer