Ga naar hoofdinhoud

Taylor Swift geeft chauffeurs een bonus van 100.000 dollar

De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft het Amerikaanse gedeelte van haar Eras Tour afgesloten. Swift verraste de medewerkers van de tour, onder meer bijna 50 vrachtwagenchauffeurs, met een flinke bonus van 100.000 US dollars, om en nabij de 91.000 euro. Dat meldt CNN.

Vrachtwagenchauffeur zijn bij een muziektournee is geen makkelijke baan. Michael Scherkenbach, oprichter en CEO van transportbedrijf Shomotion: “Deze chauffeurs zijn letterlijk altijd onderweg. Ze slapen overdag en werken ’s avonds en ’s nachts. Het is een heftige job. Ze laten hun gezinnen, soms met jonge kinderen, weken achter zich. For Taylors tour zijn ze 24 weken van huis geweest.”

Het is niet ongebruikelijk dat er na een tournee bonussen worden uitgedeeld, zegt Scherkenbach. “Maar dan gaat het om 5.000 of 10.000 dollar. Deze hoge bedragen zijn ongelooflijk.”

Aan het einde van de tournee werden de chauffeurs bij elkaar geroepen voor wat zij dachten dat een normale productievergadering was. Tijdens de vergadering kwam plotseling Scott Swift, Taylors vader, binnen. Hij vertelde dat hij met zijn dochter had overlegd en dat ze samen hadden besloten iedereen een bonus te geven. Taylor had voor iedereen een briefje geschreven, samen met een verzegelde envelop. Op de envelop stond de hoogte van de bonus. “De chauffeurs wilden niet te onbeleefd zijn en er naar kijken. Maar één keek en dacht dat er $1.000 stond, een andere chauffeur zag het als $10.000 en toen zei de derde ‘Nou dit moet een grap zijn!'”. zei Scherkenbach. Na de brief werden de cheques overhandigd met het bijbehorende belastingdocument.

Ook andere crewleden hebben een bonus gehad, onder wie catering- en lichtpersoneel. Swift gaf in totaal bijna 55 miljoen dollar aan bonussen weg.

Swift komt met haar Eras Tour volgend jaar ook naar Nederland. Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2024 staat Taylor Swift met haar Eras Tour in de Johan Cruijff ArenA. Het is niet bekend of de zangeres voor Nederland en rest van Europa al een logistieke dienstverlener heeft uitgekozen.

Bron: CNN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer