“Trucks overbeladen door crisis” • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Trucks overbeladen door crisis”

Bij een grote controle gisteren rond Rotterdam werden opvallend veel overbeladen trucks aangehouden. De politie denkt dat dat met de kredietcrisis te maken heeft.
politie""politie""Rien Eikelboom van de verkeerspolitie zegt in het Algemeen Dagblad van vanochtend te denken dat de transportsector door de zware tijden vaker kiest voor het overbeladen: “Dit kan uiteindelijk een ritje schelen.” Transport en Logistiek Nederland (TLN) zegt zich voor te kunnen stellen dat transporteurs ‘zo efficiënt mogelijk’ willen werken, maar dat zij zich altijd aan de regels zullen houden. ,,Wij staan voor veilig vervoer.”
De verkeerspolitie van de KLPD controleerde gisteren met andere korpsen niet alleen het gewicht, maar ook alle papieren. In totaal werd er bij de controles 39 keer proces-verbaal opgemaakt. Twee buitenlandse chauffeurs moesten direct betalen. Eén kreeg een boete van 550 euro voor het negeren van het verbod voor gevaarlijke stoffen in de Botlektunnel. Een ander moest 10.350 euro afrekenen voor het vervoeren van papieren afval zonder vergunning en de juiste documenten. In 3 gevallen is het transport stilgezet in verband met overtreding van de arbeidstijdenwet (onvoldoende pauze) en in 1 geval in verband met de ernst van de overtreding (aslastoverschrijding met 48%). Opvallend was het aantal overtredingen met betrekking tot het vastzetten van de lading. In zeven gevallen was dit onvoldoende.In totaal zijn er 150 vrachtwagencombinaties gecontroleerd.
Bron: AD en politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer