fbpx Ga naar hoofdinhoud

VERN neemt VDO Tachograafcursus op in Code 95 pakket

Vanaf deze maand heeft VERN (brancheorganisatie in het wegtransport) de ‘Nascholing Vakbekwaamheid N18 Digitale Tachograaf’ van VDO opgenomen in het Code 95 cursuspakket.

Tachograaf VERN VDODit Code 95 pakket bestaat uit een serie nascholingen voor beroepschauffeurs. Deze zijn verplicht om iedere vijf jaar tenminste 35 uur nascholing te volgen en daarmee hun vakbekwaamheid te onderhouden. VERN kiest voor VDO vanwege de relevante en praktische training (met werkende demonstratietachografen) en de positieve invloed die effectief gebruik van de tachograaf uitoefent op de veiligheid van bestuurders en medeweggebruikers.

VDO levert naast tachografen allerlei aanvullende apparatuur voor effectief en efficiënt fleetmanagement. Tevens signaleert VDO dat beroepsbestuurders veelal plichtmatig gebruikmaken van de tachograaf en daardoor de voordelen van het systeem niet ten volle benutten. In de visie van het bedrijf schuift de tachograaf op van ‘verplicht kastje’ naar een ‘waardevolle bron van managementinformatie’ voor bestuurder en vlootbeheerder. De nieuwste VDO tachografen bieden dan ook functies zoals automatische rij- en rusttijden berekening, gps-tracking, brandstofbeheer, smartphone-integratie en meer. Door effectieve tachograaftrainingen te bieden schuift VDO op van DTCO-producent naar complete DTCO Service Provider.

Rob Tamse, Managing Director VDO/Continental Automotive Nederland: “Wij zijn erg blij dat een brancheorganisatie als de VERN kiest voor onze tachograaftraining en daarmee haar toegevoegde waarde verder wil professionaliseren. Onze VDO training draait niet alleen om de tachograaf en de bijbehorende wet- en regelgeving, we gaan veel verder op de materie in. De doelstelling is dan ook om onjuist gebruik zo veel mogelijk te elimineren en zo te helpen bij het vermijden van boetes en het verlagen van kosten.”

Demonstratiemodellen

Tijdens de cursus gaan de cursisten aan de slag met werkende demonstratiemodellen van de digitale tachograaf. Zo kunnen zij aan den lijve ervaren hoe de functies precies werken en hoe ze het maximale halen uit de tachograaf. Tijdens de cursus komt de Overtredingenmodule en de actuele regelgeving rondom het Rij- en Rusttijden Besluit uitgebreid aan bod. De ‘Nascholing Vakbekwaamheid N18 Digitale Tachograaf’ telt mee voor 7 uur nascholing binnen Code 95. VERN werkt er bovendien aan om de kosten voor het volgen van cursussen laag te houden of zelfs gratis te verzorgen via initiatieven zoals ‘Leren per liter’.

Klaas de Waardt, Voorzitter VERN: “In ons pakket maken we gebruik van e-learning. Dit helpt de kosten laag te houden en tegelijkertijd kan de klant zelf bepalen wanneer en waar hij of zij de stof tot zich neemt. Hierdoor is het zelfs mogelijk om de 35 uren nascholing te volgen in 2,5 dagen in plaats van de gebruikelijke 5.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer