Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics van start met leren op de werkvloer

Vos Logistics en ROC de Leijgraaf slaan de handen ineen om leerlingen volledig op de werkvloer op te leiden. Het zogeheten Werkvloer Leren is een optimale samenwerking tussen opleider, student en werkgever: een student werkt 4 dagen als medewerker en krijgt 1 dag les van een docent van ROC de Leijgraaf, op locatie bij Vos Logistics. Vergelijkbaar met de bekende BBL variant van een opleiding, alleen krijgt de student geen les op school maar direct op de werkvloer.

Het gaat om kleinschalig onderwijs in een vertrouwde en leerzame omgeving, gegeven door een erkend docent. Volgens de partijen is het voor alle betrokkenen een ideaal concept. De studenten hebben een betaalde baan en werken volledig mee in de operatie. Wat ze leren tijdens de lesdagen wordt direct in de praktijk toegepast. Na het afronden van hun opleiding zijn de studenten gediplomeerd medewerkers. De docent is nauw betrokken bij het arbeidsproces van de student. Eens per week is deze docent op de werkplek aanwezig. In de ochtenden om klassikale lessen te verzorgen, in de middagen om de studenten op werkplek te begeleiden.

Vos Logistics biedt studenten de kans om in een vroeg stadium in hun loopbaan kennis te maken met de logistieke sector en studenten aan zich te binden als werknemer.

Anique van den Berg, HR Officer Vos Logistics: “Hier krijg ik zoveel energie van! Samen met ROC de Leijgraaf proberen wij de ideale balans te creëren tussen werken en leren. Een mooie baan en daarnaast je diploma halen. Wie wil dat nou niet? Ik ben trots dat ik nauw betrokken mag zijn bij dit project.”

Roy Arts, teamleider Warehouse Vos Logistics en tevens deelnemer van het Werkvloer Leren: “Het is prettig om als drijvende kracht achter de dienstverlening gewaardeerd te worden en middels dit project de kans te krijgen mezelf verder te ontwikkelen.”

Woensdag starten de eerste 8 studenten met het Werkvloer Leren bij Vos Logistics, waaronder 4 statushouders. Binnen dit traject is er een keuze uit 3 opleidingen: logistiek medewerker, teamleider of supervisor. Aan het einde van het  traject ontvangen de studenten een volwaardig MBO diploma, niveau 2, 3 of 4. Het Werkvloer Leren is nieuw binnen de organisatie. Naast de 8 nieuwe studenten gaan ook 4 huidige medewerkers aan dit project deelnemen en op deze manier hun diploma halen. Vandaag trapt Vos Logistics het Werkvloer Leren op feestelijke wijze af, samen met de enthousiaste groep studenten en docenten.

Berdine Heijmans, manager Bedrijfsopleidingen ROC de Leijgraaf: “ROC de Leijgraaf is er trots op om samen met Vos Logistics onderwijs te maken. Er wordt gewerkt in een klein studententeam wat leidt tot een beter leer-werktraject. Hierdoor zijn de werknemers beter opgeleid en start voor de medewerkers een mooie carrière in de logistiek.” Wie nieuwsgierig is naar deze nieuwe onderwijsvorm, kan op 25 oktober 2019 zelf ervaren wat Werkvloer Leren inhoudt. Die dag is iedereen welkom om een kijkje in ons warehouse te nemen en het Werkvloer Leren in de praktijk te ervaren. Wie geïnteresseerd is kan zich hier inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer