Werkgevers welwillend in CAO-overleg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Werkgevers welwillend in CAO-overleg

Vakbonden en werkgevers hebben donderdag opnieuw onderhandeld over een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en het verticaal transport. Er is nog geen overeenstemming bereikt, al is wel in constructieve sfeer overlegd. De vakbonden zullen komende week met hun achterban overleggen. Dat meldt ondernemersorganisatie en onderhandelaar namens de werkgevers TLN.

De werkgeversdelegatie had volgens TLN de intentie om tijdens dit overleg tot een akkoord te komen. Dat is aan het begin van de onderhandelingen nadrukkelijk uitgesproken. Daartoe zijn concrete voorstellen gedaan. Afgesproken is op donderdagmiddag 27 mei a.s. verder te onderhandelen. Tot de volgende onderhandelingsronde zijn de acties in de sector opgeschort.

Tijdens de onderhandelingen hebben de werkgevers voorgesteld een cao voor twee jaar af te sluiten, ingaande op 1 januari 2021 en eindigend op 31 december 2022. Er is een loonsverhoging geboden van 3 procent op 1 juli 2021 en van 3 procent op 1 januari 2022. Daarnaast is aangeboden samen met de bonden een plan te ontwikkelen voor vervroegde uittreding (dus eerder dan de AOW-leeftijd) van medewerkers die zwaar werk verrichten. Er is bereidheid uitgesproken hiervoor middelen vrij te maken via een heffing op de loonsom van 0,5 procent, te betalen door werkgevers.

Op punten met betrekking tot arbeidsomstandigheden – zoals het uitrusten van vrachtauto’s met een standairco en standkachel alsmede een onderzoek naar de fysieke belasting door het gebruik van rolcontainers – leken partijen elkaar dicht genaderd te zijn. Datzelfde geldt voor het afschaffen van de verplichte bedrijfstakbrede regeling voor een Persoonlijk Keuze Budget. Werkgevers hebben voorgesteld dat hierover binnen de ondernemingen afspraken kunnen worden gemaakt.

Eén reactie op “Werkgevers welwillend in CAO-overleg

  • Jack

    Dit noem ik niet welwillend, gewoon verder vertragen door dor te laten schemeren dat er misschien iets in zit.
    In andere sectoren loonsverhoging van 7% en cao met kortere looptijd, gewoon verder actie voeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer