Ga naar hoofdinhoud

Werkgevers willen 7,5 procent loonsverhoging geven

De werkgeversdelegatie van TLN en VVT heeft tijdens de 4e ronde van het cao-overleg nogmaals benadrukt dat er snel duidelijkheid dient te komen voor werknemers en werkgevers over de loonontwikkeling in 2023 en heeft daarom een ultieme poging gedaan middels een eindbod om tot een snel cao resultaat te komen.

TLN is zich er terdege van bewust dat er momenteel sprake is van een onzekere tijd. De stijgende inflatie, de almaar groter wordende economische onzekerheid en de energiecrisis raken ons allemaal. Zowel de leden van TLN, alsmede de werknemers van de leden hebben er daarom baat bij dat er snel duidelijkheid komt over de loonontwikkeling in het jaar 2023. Dit is tijdens het cao-overleg van vandaag dan ook uitvoerig besproken.

TLN heeft tijdens de onderhandelingen van vandaag uiteindelijk besloten om een eindbod te doen. Het eindbod bestaat in de kern uit een loonstijging van 7,5 procent en een eenmalige uitkering van 250 euro per 1 januari, een reiskostenvergoeding en de doorbetaling van verplichte opleidingstijd (code 05). Tevens committeert TLN zich aan een gezamenlijke toekomstagenda voor 2023.

FNV en CNV hebben aangegeven dat zij het eindbod van TLN neutraal aan de achterban zullen voorleggen. De Unie heeft aangegeven dat het eindbod van TLN positief wordt voorgelegd aan de achterban.

Eén reactie op “Werkgevers willen 7,5 procent loonsverhoging geven

  • Zever

    en de nachtvergoeding naar 100 euro? Nu zit dat nog op niveau van de 88 gulden die je vroeger kreeg toen een kopje koffie een gulden kostte….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer