Ga naar hoofdinhoud

Werkgevers willen CAO-onderhandelingen opschorten

Werkgevers in het beroepsgoederenvervoer hebben de vakbonden gevraagd de onderhandelingen voor een nieuwe cao vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus op te schorten. Dat meldt FNV. Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “Probleem is dat er sinds 1 januari geen cao meer is, toen verliep de vorige. We bespreken de ontstane situatie op 21 maart met onze subsectorraad.”

Willem Dijkhuizen, FNV.

Na de laatste onderhandelingsronde op 17 februari gaven vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie aan nog één ultieme poging te willen wagen om de cao-onderhandelingen vlot te trekken. Dat overleg vond donderdag plaats. Daarin gaven de werkgevers aan dat het coronavirus een grote impact heeft op de transport en logistiek. In sommige sectoren leidt het tot enorme terugloop van werk en toename van onzekerheid.

De werkgevers hebben daarom aan de vakbonden gevraagd om de onderhandelingen met ongeveer twee maanden op te schorten. Ze hopen dat in die tussenliggende periode de gevolgen van het coronavirus duidelijker zijn. FNV Transport & Logistiek heeft in verband met het coronavirus besloten om alle in maart geplande ledenbijeenkomsten uit te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer