Ga naar hoofdinhoud

Werknemers Flextronics ziek door containergas

Twee personeelsleden van het Venrayse bedrijf Flextronics zijn de afgelopen tijd ziek geworden door containergassen. Elf medewerkers zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gestuurd. Dat heeft de directie van het bedrijf bevestigd. Dat meldt de Limburger.

FlextronicsFlextronics krijgt goederen aangeleverd in zeecontainers uit alle delen van de wereld. Die zeecontainers worden vaak volgespoten met giftige gassen om ongedierte te doden, Zo wordt voorkomen dat exotische dieren, insecten en spinnen ‘meeverhuizen’ naar Nederland. Bij het openen van die containers zijn volgens de vakbond zeker elf mensen bedwelmd geraakt door de gassen. Ze zouden daarna last hebben gekregen van geheugenuitval, tintelingen en ademhalingsproblemen. Volgens de vakbond wil Flextronics niets doen om de containers veiliger te openen. De FNV houdt daarom op dit moment poortacties bij Flextronics, het voormalige Xerox-gebouw.

De directie van Flextronics bevestigt dat er in april een incident is geweest. Daarbij zijn volgens de directie twee mensen onwel geraakt. Daarop heeft het bedrijf elf mensen ter controle naar een ziekenhuis gestuurd. Het resultaat van dat onderzoek was volgens Flextronics niet duidelijk. De directie heeft opdracht gegeven voor een nieuw onderzoek. In de tussentijd worden de containers doorgemeten op gassen. Ook worden de vloeren van het bedrijf niet meer geveegd, maar gedweild.

Bron: De Limburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer