Ga naar hoofdinhoud

Peter Leegstraten verruilt Albert Heijn voor Cornelissen

Peter Leegstraten staat als manager transport expertise zo’n beetje synoniem voor alle logistieke inspanningen van supermarkt Albert Heijn. Leegstraten gaat na 27 jaar Albert Heijn verlaten; hij gaat per 1 januari a.s. aan de slag bij Cornelissen Groep in Nijmegen, een van de grootste AH-vervoerders.

Dat meldt Leegstraten zelf op zijn LinkedIn-pagina. “De laatste 20 jaar heb ik de ruimte gekregen om naast de inkoop van transport ook vooral te werken aan de verduurzaming van transport, van stiller en schoner naar zero emissie. Deze week tijdens de AH Transportdagen op TT Circuit Assen hadden we met 40 meest duurzame voertuigen van zo ongeveer alle truckfabrikanten het resultaat daarvan bij elkaar. Begin 2024 ga ik beginnen bij de Cornelissen Groep in Nijmegen, een van de vervoerders die het transport voor Albert Heijn verzorgt. Hier ga ik mijn bijdrage proberen te leveren om onder andere Zero Emissie transport verder vorm te geven.”

Peter Leegstraten verscheen in zijn functie bij Albert Heijn meerdere malen in TTM.nl magazine, onder meer bij de eerste Summit, over LNG. In mei 2019 gaf hij in TTM.nl al aan dat de laadinfrastructuur de echte bottleneck bij elektrificatie zou worden. En recenter schoof hij aan in TTM.nl Talk, om mee te praten over emissievrije stadslogistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer