Ga naar hoofdinhoud

P&M Express neemt Van Helderen Sneltransport over

P&M Express uit Tilburg neemt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023 de activiteiten van plaatsgenoot Van Helderen Sneltransport over. Met deze overname breidt P&M Express haar portfolio uit met temperatuurgecontroleerd transport en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Alle medewerkers worden overgenomen evenals het gehele wagenpark.

Directeur-eigenaar Harald van Helderen is in 2008 gestart met van Helderen Sneltransport. Passie voor de branche en opgebouwde kennis van het vak waren de perfecte basis om in korte tijd een goede reputatie op te bouwen als familiebedrijf. Daarbij richtte Van Helderen specifiek zijn pijlen op het vervoer van gevaarlijke stoffen, een tak van transport waar weinig (ad hoc) transportcapaciteit was. Anno 2023 staat een professioneel team van 30 toegewijde medewerkers 24/7 klaar om met het juiste materiaal en op de juiste temperatuur in de EU én daarbuiten te transporteren.

Familiebedrijf P&M Express, opgericht door Patrick in ‘t Ven in 1990, heeft zich de afgelopen jaren sterk toegespitst op beveiligd transport van hoogwaardige goederen. Het bedrijf beschikt over een TAPA FSR A gecertificeerde uitvalsbasis in Tilburg, met daarbij de hoogst mogelijke beveiliging op het gebied van parking, cross-docking en warehousing. Daarnaast heeft het de TAPA TSR 1 certificering voor het gehele wagenpark van 60 trekkende eenheden, 125 trailers en 95 getrainde en gemotiveerde medewerkers.

Hierdoor heeft het bedrijf een aanzienlijk aandeel in deze tak van transport verworven, met gerenommeerde klanten in binnen – en buitenland.

Door de krachten te bundelen en kennis samen te brengen ontstaat een sterke speler met een breder dienstenpakket. De klanten van Van Helderen kunnen direct gebruik maken van de nieuwe schaalgrootte. Klanten van P&M Express kunnen profiteren van de mogelijkheden op het gebied van (geconditioneerd) ADR transport. Flexibiliteit, klantgerichtheid en het familiegevoel blijven uiteraard in het hoogste vaandel staan.

Harald van Helderen zal toetreden tot het management van P&M Express. Hij is enorm verheugd met de overdracht van zijn bedrijf en medewerkers aan P&M Express BV. “Op termijn gaat opvolging een rol spelen, en deze was niet direct voorhanden. Een partner met dezelfde goede mentaliteit en waar kwaliteit van dienstverlening op hetzelfde hoge niveau staan is nu gevonden. De continuïteit is daarmee voor alle gezinnen gewaarborgd”, aldus Van Helderen.

Op korte termijn zullen beide bedrijven de activiteiten efficiënt vanuit één locatie met één planning gaan uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer