PostNL boert goed in coronacrisis • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

PostNL boert goed in coronacrisis

De coronacrisis levert veel transportbedrijven hoofdbrekens op, maar PostNL gaat het juist voor de wind. In het tweede kwartaal van 2020 groeide de omzet van de pakketdivisie bijvoorbeeld naar 516 miljoen euro, een fors stijging ten opzichte van Q2 in 2019 (402 miljoen euro). Consumenten kochten meer online en zo werden er tussen begin april en eind juni 24,8 procent meer pakketten bezorgd door PostNL.

De totale omzet in Q2 van 2020 bedroeg 789 miljoen euro, de EBIT kwam uit op 54 miljoen euro, beide een fikse verbetering ten opzichte van de resultaten van 2019.

Herna Verhagen

Herna Verhagen, CEO PostNL: “We hebben tijdens de Covid-19-crisis een belangrijke maatschappelijke rol kunnen vervullen door onze dienstverlening voort te zetten, ondanks de uitdagingen van de pandemie. Tegelijkertijd hebben we uitgebreide maatregelen getroffen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor onze mensen, partners en klanten. We respecteren de richtlijnen voor gezond werken en voldoende afstand houden in onze werkprocessen. Daarnaast hebben we in onze bedrijfsactiviteiten en op onze locaties aanvullende maatregelen getroffen. Ik ben trots op onze mensen. Samen hebben we onder lastige omstandigheden de kracht van ons bedrijfsmodel bewezen.  Covid-19 heeft het gedrag van de consument veranderd. Er wordt steeds meer online besteld. De sterke volumegroei bij Pakketten hebben we opgevangen door het opschalen van onze capaciteit met 40 procent, een teken van de flexibiliteit van ons netwerk en de kwaliteiten van onze logistieke experts. Onze capaciteit wordt weer verder opgeschaald zodat we hogere volumes in de tweede helft van het jaar kunnen verwerken. De geplande investeringen van circa 150 miljoen euro voor de uitbreiding van onze sorteercapaciteit liggen op koers. De verwachting is dat ons innovatieve sorteercentrum speciaal voor kleine pakketten in 2021 operationeel is. Datzelfde geldt voor twee nieuwe pakkettensorteercentra, een in België en een in Nederland. Met ons samengevoegde postnetwerk kunnen we de postbezorging in Nederland toegankelijk, betrouwbaar en betaalbaar in een omgeving die steeds verder digitaliseert. We hebben met onze bedrijfsactiviteiten in het tweede kwartaal van 2020 een sterke financiële prestatie geleverd. Voortbouwend op de resultaatontwikkeling van het eerste halfjaar voorzien wij een genormaliseerde EBIT voor heel 2020 die sterk boven de initieel aangegeven bandbreedte van tussen de 110 miljoen en 130 miljoen euro zal uitkomen. Daarnaast voorzien we een sterke verbetering van de vrije kasstroom. Hoewel de onzekerheid rond de wereldwijde impact van de pandemie lijkt toe te nemen, hebben we vertrouwen in ons vermogen om een zeer solide prestatie voor heel 2020 neer te kunnen zetten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer