Preston Feight nieuwe CEO van Paccar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Preston Feight nieuwe CEO van Paccar

Paccar, het moederbedrijf van DAF Trucks, heeft een nieuwe CEO en dat is een goede bekende: Preston Feight, tot september vorig jaar nog president van DAF Trucks. Feight volgt als CEO Ron Armstrong op, die met pensioen gaat.

Paccars Board of Directors heeft Feight met ingang van 1 juli 2019 benoemd tot CEO. Per diezelfde datum zal hij ook lid worden van de Board of Directors. Preston Feight bekleedt momenteel de functie van executive vice president van Paccar. Ron Armstrong gaat op 30 juni 2019 met pensioen. Hij is sinds april 2014 chief executive officer is. Mark Pigott blijft executive chairman en zal de onderneming strategische adviezen blijven geven.

“Preston Feight is een geweldige leider, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de uitstekende en winstgevende groei van Paccar en haar toonaangevende producten en diensten”, aldus Mark Pigott. “Ik feliciteer Preston met zijn promotie tot chief executive officer en verwelkom hem in de Board. Namens de Board of Directors en alle Paccar-medewerkers, wil ik Ron Armstrong bedanken voor de vijf jaar waarin hij als Paccars chief executive officer blijk heeft gegeven van groot leiderschap en een grote strategische visie.”

In de 25 jaar dat Ron Armstrong bij Paccar werkzaam is geweest, heeft de onderneming wereldwijd een grote groei doorgemaakt in technologisch leiderschap. Tijdens zijn periode als CEO, heeft Paccar vele records gerealiseerd op het gebied van omzet, nettowinst en rendement voor de aandeelhouders. Daarnaast introduceerde Paccar nieuwe producten en groeide de onderneming in marktaandeel.

Paccar noemt Preston Feight een geboren leider en zegt dat Feight (51) een belangrijke rol heeft gespeeld bij de groei die Paccar op het gebied van omzet en winst heeft bereikt, alsook bij de integrale ontwikkeling van Paccar-voertuigen en aandrijflijnen. Preston Feight werkt 21 jaar bij Paccar met leidinggevende posities als president-directeur van DAF trucks, vice president en general manager van Kenworth Truck Company en assistant general manager sales & marketing en chief engineer bij Kenworth.  Preston Feight is afgestudeerd aan de Northern Arizona University (werktuigbouwkunde) en aan de University of Colorado (bedrijfsmanagement).

Preston Feight copyright TTM.nl

“Dit jaar bestaat Paccar 114 jaar en de onderneming is toonaangevend in de industrie in kwaliteit en innovatie. Paccar heeft een uitstekende historie op het gebied van financiële prestaties, eersteklas bedrijfswagens, alsook innovatieve onderdelenvoorziening en financiële dienstverlening”, aldus Preston Feight. “De technologie van Paccar heeft de onderneming gepositioneerd  als koploper in vooruitstrevende diesel-, elektrische en waterstof-brandstofcel aandrijflijnen, in geavanceerde systemen die de chauffeur ondersteunen en connectiviteit. De truckfabrieken van Paccar en de distributiecentra zijn van wereldklasse met geïntegreerde productiesystemen. Ik bedank Mark en de Board voor het voorrecht Paccar en haar 28.000 medewerkers te mogen leiden met de doelstelling van het leveren van winstgevende groei, uitstekende klantenservice en een geweldig rendement voor de aandeelhouders.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer