Ga naar hoofdinhoud

Raben neemt Transkam over

Raben uit Winterswijk heeft het Oost-Europese transportbedrijf Transkam overgenomen.
Raben“Centraal Oost-Europa is een zeer belangrijk gebied voor de Raben Group. Wij zijn zeer ervaren in Tsjechië en Slowakije. Ruim twee jaren geleden hebben wij besloten onze organisatie verder te gaan ontwikkelen in deze landen. De aankoop van Transkam zal ons aanbod vergroten in Tsjechië en Slowakije voor logistieke dienstverlening van voedingsmiddelen en zo versterken wij ons netwerk in deze landen. De visie van de Raben Group is marktleider te zijn overal waar wij aanwezig zijn. Wij zijn van mening, dat de invoeging van de nieuwe onderneming in de structuur van de groep ons hier een stap dichterbij brengt”, zegt Ewald Raben, CEO van de Raben Group.

Transkam, dat net als de Raben Group een familiebedrijf is, werd in 1990 opgericht. Momenteel zijn er 300 medewerkers werkzaam. De warehouses in Tsjechië zijn gelegen in Hoøovice, Olomouc and Hostivice. Tevens is er één vestiging in Slowakije in Nové Mesto nad Váhom.

“Transkam is op dit moment een van de grootste, nationale bedrijven die 3PL diensten aanbiedt in de FMCG-sector met als specialisatie de ‘dry food industry’ in Tsjechië en Slowakije. Wij zijn blij met de toetreding tot de Raben Group. Hierdoor kunnen wij onze klanten een breder netwerk aanbieden en is er veel extra kennis beschikbaar. Echter het meest belangrijke is, dat we nu uitgebreide, logistieke dienstverlening aan kunnen bieden in 10 landen in plaats van 2 en dat de service en flexibiliteit behouden blijft”, zegt Jaroslav Nezbeda, oprichter van Transkam.

De versterking van de positie van de Raben Group in Tsjechië en Slowakije is het antwoord op de marktbehoeften. De laatste tijd heeft men waargenomen, dat er steeds nauwer wordt samen gewerkt in deze regio. Dit komt met name tot uiting door toename van de handel in dit deel van Europa. “Ik denk, dat we de verkregen kennis op de Centraal- en Oost-Europese markten kunnen gebruiken bij de logistieke dienstverlening van voedingsmiddelen. Onze klanten zullen zeker het synergy-effect merken”, aldus Ewald Raben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer