Roderick de la Houssaye vertrekt bij Nedcargo en LPP • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Roderick de la Houssaye vertrekt bij Nedcargo en LPP

Mede-oprichter Roderick de la Houssaye vertrekt bij Nedcargo. Na een grote interne transformatie had hij al afstand genomen van de dagelijkse operatie van het bedrijf. Na 22 jaar bij Nedcargo gaat De la Houssaye op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij kijkt trots terug op zijn periode bij de onderneming, die uitgroeide tot een van de marktleiders in de foodlogistiek. De la Houssaye zal ook niet meer operationeel betrokken zijn bij investeringsplatform LPP.

Nedcargo Logistics Group heeft de afgelopen 3 jaar een grote transformatie ondergaan. Oprichters Diederik Jan Antvelink en Roderick de la Houssaye hebben de dagelijkse leiding van de logistieke dienstverlener overgedragen aan CEO Jurgen Mook en CFO Frits van Alem, directeur Transport & Distributie Atze Hospes, directeur Forwarding Marcel van Staaijeren en Commercieel directeur Peter Korpershoek.

Logische stap

De la Houssaye: “In juli 2021 heb ik een stapje terug gedaan. Sindsdien heb ik geen operationele verantwoordelijkheden meer. Ik vind het nu tijd om nieuwe dingen te gaan doen. Het voelt voor mij als een logische stap om afscheid te nemen van Nedcargo. Ik verlaat het bedrijf met veel trots, maar vooral met geweldige herinneringen en heel veel dankbaarheid aan iedereen met wie ik heb samengewerkt; klanten, partners, aandeelhouders en natuurlijk alle Nedcargo-medewerkers. Ik zal alles en iedereen heel erg missen, maar ik weet zeker dat ik de meesten terug zal zien, binnen of buiten de logistiek.”

Diederik Antvelink (links) en Roderick de la Houssaye

“Nedcargo zal Roderick missen vanwege zijn inzet voor goede relaties met onze opdrachtgevers”, zegt Diederik Jan Antvelink. “Persoonlijk zal ik hem missen bij de momenten dat we moeilijke keuzes moeten maken. Dat hebben we de afgelopen jaren vaak samen gedaan. Met z’n tweeën hebben we altijd de neuzen dezelfde kant op gekregen bij onze onderneming. Zonder Roderick was Nedcargo niet geworden wat het nu is.”

Studievrienden

Studievrienden Roderick de la Houssaye en Diederik Antvelink gingen in maart 2000 samen naar de Kamer van Koophandel om Nedcargo in te schrijven. In 2002 kwam Van Uden Groep erbij als aandeelhouder en samen hebben ze Nedcargo doen uitgroeien tot dé logistiek dienstverlener in Food & Beverage in de Benelux.

Anno 2022 is Nedcargo Logistics Group met een omzet van 150 miljoen euro per jaar leidend in de distributie van levensmiddelen in de Benelux. Een toonaangevende innovatieve forwarder, ontwikkelaar van de terminal het Alpherium en van innovatieve elektrisch aangedreven binnenvaartschepen.

Nedcargo Holding zal zich de komende tijd bezig houden met investeringen in haar deelnemingen zoals Nedcargo Logistics Group en Den Bosch Max Shipping Group. Daarnaast beheert de holding de onroerend portefeuille. Na het vertrek van De la Houssaye zal Antvelink hieraan in zijn eentje leiding geven. De la Houssaye zal ook niet meer operationeel betrokken zijn bij LPP, het investeringsplatform voor de logistiek dat onlangs is opgericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer