Röhlig en Penske vinden elkaar in joint-venture • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Röhlig en Penske vinden elkaar in joint-venture

Het Duitse Röhlig Logistics en het in Nederland gevestigde Penske Logistics Europe gaan een nieuwe joint-venture voor contractlogistiek aan, operationeel in Nederland en Duitsland. Als Röhlig Penske Logistics willen de partners samen West-Europa veroveren.

Hylton Gray, CEO Zeevracht, Luchtvracht, Contractlogistiek & Verkoop bij Röhlig Logistics legt uit: “Deze joint venture is een nieuwe mijlpaal in de groei van Röhlig Logistics. Wij zien veel potentieel in deze samenwerking tussen Röhlig en Penske, die onze aanwezigheid in Europa vesterkt nog meer flexibiliteit biedt aan onze klanten in de EU.”

De nieuwe joint venture omvat 55.000 m² aan extra opslag, transport, managementactiviteiten en e-commerce logistiek, met plannen om extra groei te versnellen, operationele synergieën te benutten en het serviceniveau te verhogen voor potentiële en gedeelde wederzijdse klanten die in Europa actief zijn.

“We hebben al vele jaren een uitstekende werkrelatie met Röhlig Logistics. We hebben gemeenschappelijke klanten in de automobiel-, voedingsmiddelen- en productiesectoren”, zegt Bill Scroggie,  senior vice president, International Operations voor Penske Logistics. “Deze nieuwe onderneming biedt onze gezamenlijke klanten extra schaalgrootte en serviceniveaus, en biedt beide bedrijven extra groeimogelijkheden in Europa.”

De joint-venture, Röhlig Penske Logistics GmbH, is voor 80 procent eigendom van en wordt geëxploiteerd door Röhlig Logistics en is voor 20 procent in handen van Penske Logistics. Financiële details over de transactie zijn niet bekend gemaakt. De partijen sloten de transactie op 31 december 2021.

De meer dan 80 werknemers van Penske Logistics Europe blijven in dienst van het Nederlandse bedrijf, dat in de toekomst volledig eigendom zal zijn van Röhlig Penske Logistics GmbH. Dan is er sprake van een volledige overname van de activiteiten van Penske Logistics Europe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer