Ga naar hoofdinhoud

Rotra bouwt Astrata in 180 trucks

Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra heeft Astrata Europe gekozen als leverancier van zijn nieuwe telematicaoplossing. Rotra wil de operationele efficiency een boost geven en profiteren van de voordelen die de functionaliteit van een modern boordcomputersysteem biedt. De Astrata DriverLinc+ oplossing in combinatie met de black box bleek in de markthet beste aan te sluiten op de wensen van Rotra. “Het is de beste keuze voor het verbeteren van onze service naar klanten toe”, aldus Harm Roelofsen, Directeur Operations. Rotra bouwt 180 DriverLinc+ devices in.

ICT&L15-Astrata-DriverLinc+De uitrol van de 180 DriverLinc+ On Board Computer is gestart en zal nog enkele maanden duren. De implementatie van de telematica oplossing omvat zowel de vervanging van de oudere boordcomputers als de inbouw van devices in trucks die nog niet waren voorzien van apparatuur.

Het efficiënter maken van de communicatie tussen de planners en de chauffeurs, het elimineren van papierwerk en bellen, de kwaliteit van de data een boost geven en voordeel halen uit het gebruik van real-time data voor zowel de interne organisatie als de klanten. Het is slechts een deel van de diverse belangrijke doelen die Rotra zichzelf stelde toen het op zoek ging naar de juiste partner en oplossing. Roelofsen: “Dit alles, inclusief de verloningsuren en kosten en de FMS-data, moest direct beschikbaar zijn in één oplossing. Een doortimmerd selectieproces maakte ons duidelijk dat de Astrata DriverLinc+ hiervoor de beste keuze was.”

Rotra nieuwe LZV uitgelicht“Bij Astrata Europe zijn we erg tevreden met de keuze van Rotra voor onze oplossing. De logistiek dienstverlener is uniek in zijn soort, het is een van grotere LDV’ers in private handen in de Benelux en bovendien een bekende naam in de logistieke sector. De wortels van het bedrijf gaan ruim honderd jaar terug in de geschiedenis. We begrijpen dus dat ze kiezen voor zekerheid. We helpen ze daarbij graag als leverancier en met onze solide telematica-oplossing”, aldus Mark Warner, Managing Director bij Astrata Europe.

De implementatie kent meerdere stappen en omvat de inbouw van de boordcomputers en de black box. Dit laatste is nodig voor de integratie van de diverse data, zoals die van de digitale tachograaf, de rijstijl van de chauffeurs en de locatiegegevens. De black box maakt ook een automatische login voor de chauffeur mogelijk. “De gebruikersvriendelijkheid van de oplossing heeft ons doen kiezen voor Astrata en de DriverLinc+”, vertelt Nicole Brouwer, Project Coördinator Operations bij Rotra.

De logistiek dienstverlener kijkt uit naar het behalen van de voordelen. De oplossing biedt Rotra meer analysemogelijkheden. Brouwer: “De analyses ondersteunen onze planners efficiënt en accuraat te handelen bij een onvoorziene vertraging van een chauffeur maken. En aanvullend helpen ze bij het opnieuw berekenen van een planning wanneer een vertraging zich voordoet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer