Scania-manager Vlaskamp wordt nieuwe MAN CEO • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania-manager Vlaskamp wordt nieuwe MAN CEO

De Nederlander Alexander Vlaskamp, hoofd sales en marketing bij Scania, maakt een toptransfer naar MAN Truck & Bus, waar hij CEO wordt. Tevens neemt hij zitting in de Raad van Bestuur van Traton. Vlaskamp wordt ook voorzitter van de Raad van Bestuur bij MAN. De overgang moet nog wel worden goedgekeurd door de Raad van Commissarissen bij MAN.

Dat maakt Traton bekend. De huidige CEO van MAN, Andreas Tostmann, mag na nog geen anderhalf jaar weer vertrekken. Hij verlaat de MAN organisatie om redenen die niet bekend zijn gemaakt. Stefano Fedel volgt Vlaskamp op bij Scania als hoofd sales en marketing. Hij neemt ook diens zetel in de Raad van Bestuur bij Scania over. Fedel was tot op heden Executive Director voor Scania in Eurasia, het Midden-Oosten en Afrika.

Vlaskamp heeft vele jaren ervaring in de Duitse bedrijfsvoertuigenmarkt. Hij werkte tien jaar voor Scania in Duitsland en Oostenrijk, vijf jaar als Director After-Sales (2002 tot 2007) en vijf jaar als Managing Director (2012 tot 2017). Daarnaast was hij van 2008 tot 2012 Managing Director bij  Scania Polska. In 2017 keerde hij terug naar Zweden en nam hij de leiding over als Senior Vice President voor Sales  en Marketing in de truckbusiness. Vlaskamp werd benoemd in zijn huidige functie als Executive Vice President en Head of Sales and Marketing in 2020. Als CEO van MAN Truck & Bus SE, zal de 51-jarige manager ook de rol overnemen van Andreas Tostmann in de Raad van Bestuur van Traton overnemen.

Andreas Tostmann

Christian Levin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Traton: “Alexander Vlaskamp zal voortbouwen op een solide basis nu de eerste stap van de transformatie bij MAN succesvol is geïmplementeerd. Hij is in staat om de rijkdom van een brede internationale ervaring te combineren met zijn kennis van de efficiëntie van modularisering en uitgebreide productkennis. Dit zal niet alleen MAN Truck & Bus, maar ook de Traton als geheel ten goede komen. Alexander Vlaskamp zal ervoor zorgen dat MAN op lange termijn winstgevend blijft. Het was een genoegen om met Andreas Tostmann te werken. Tijdens zijn periode bij MAN Truck & Bus heeft hij belangrijke stappen gezet om de koers uit te zetten voor het toekomstige succes van MAN en zo de basis te leggen voor de noodzakelijke transformatie binnen het productienetwerk. Met de NewMAN-strategie heeft Andreas Tostmann ook technologieën van de toekomst centraal gezet, zoals alternatieve aandrijvingen, digitalisering en autonoom rijden. Ik wil hem bedanken en wens hem het allerbeste voor de toekomst.”

Alexander Vlaskamp

Alexander Vlaskamp over zijn nieuwe rol: “Ik ken de collega’s van MAN Truck & Bus van de vele projecten waaraan we samengewerkt hebben. Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking verder uit te diepen, creatieve oplossingen die de dagelijkse activiteiten van onze klanten mogelijk en succesvol maken. We hebben enkele grote uitdagingen voor de boeg. Maar het MAN-team is sterk, en samen zullen we de weg effenen voor duurzaam transport van de toekomst. Tijdens deze reis zullen de eisen van onze klanten altijd onze topprioriteit blijven. Dit geldt zowel voor onze activiteiten met vrachtwagens, bestelwagens en bussen, aangedreven door conventionele aandrijvingen en voor batterij-elektrische bedrijfsvoertuigen.”

Gunnar Kilian, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG en verantwoordelijk voor Human Resources en Truck & Bus: “Andreas Tostmann heeft echt veel in beweging gezet bij MAN, en daar zijn we hem zeer dankbaar voor Met Alexander Vlaskamp krijgen we een expert met een kwart eeuw ervaring in de bedrijfsvoertuigenindustrie en een goed gevoel voor wat onze klanten nodig hebben. Hij kan de volgende fase van MAN’s transformatie in gang zetten. Met hem in ons team zullen we MAN’s marktpositie optimaliseren marktpositie van MAN optimaliseren en de transformatie naar megatrends zoals alternatieve aandrijvingen, digitalisering en autonoom rijden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer