Ga naar hoofdinhoud

Schmitz Cargobull betreedt Amerikaanse markt

Schmitz Cargobull gaat haar koelmotoren vanaf nu ook in de Verenigde Staten van Amerika op de markt brengen. Daartoe sluit het een joint-venture met Utility Trailer onder de naam Cargobull North America (CBNA). Retailer Kroger gaat als eerste rijden met de koelmotoren van CBNA.

Als eerste stap hebben de partners twee koelmotoren ontwikkeld, gebaseerd op de Schmitz Cargobull S.CU. De 625 Hybrid en 655 MT (Multi Temp) zijn speciaal ontworpen om aan de strenge emissie-eisen van Californië te voldoen. De eenheden zijn uitgerust met Schmitz Cargobull’s TrailerConnect telematicasysteem, dat exclusief is geïnstalleerd in de koeltrailers van Utility Trailer.

De grote Amerikaanse retailer Kroger wordt de eerste klant van CBNA, te beginnen met koeltrailers uit de 3000R-serie van Utility Trailer en de 625 Hybrid en 655 MT (MultiTemp) Hybrid transportkoelingen.

“Deze joint venture geeft ons toegang tot de Amerikaanse markt en is een belangrijke stap voor de groei van Schmitz Cargobull,” zegt Andreas Schmitz, CEO van Schmitz Cargobull AG. “We zijn verheugd over de samenwerking met Utility Trailer, de Amerikaanse marktleider op het gebied van temperatuurgeregelde transportvoertuigen. We zijn ervan overtuigd dat Cargobull North America een echte toegevoegde waarde zal creëren voor onze nieuwe Amerikaanse klanten en klanten wereldwijd. Dezelfde units zullen uiteindelijk ook beschikbaar komen in andere markten, waaronder Duitsland en Europa. Door onze middelen en expertise te bundelen kunnen we ons technologisch leiderschap op het gebied van Transport Refrigeration Units (TRU) en telematica voortzetten.”

vlnr Jeff Bennett (CEO Utility Trailers), Andreas Schmitz (CEO Schmitz Cargobull), Steve Bennett (COO Utility Trailers),
Norbert Flacke (Managing Director Cargobull Cool)

“Onze joint venture met Cargobull positioneert Utility Trailer verder als wereldleider op het gebied van duurzaamheid, brandstofefficiëntie en emissiereductie”, zegt Utility Trailer President en CEO Jeff Bennett. “We willen niet alleen de grootste zijn, maar ook de beste, holistische bestemming voor alles wat reeferklanten nodig hebben, van sterke en lichtgewicht boxen tot energiezuinige TRU’s en hightech telematica – alles in één trailer.”

Het eerste aanbod van CBNA omvat twee energiezuinige transportkoelmachines. De modellen 625 Hybrid en 655 MT (MultiTemp) Hybrid zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van Noord-Amerikaanse koeltransporteurs. Beide koelmachines zijn uitgerust met een common-rail dieselmotor en een hybride aandrijflijn. Ze voldoen zelfs aan de strenge emissie-eisen van de California Air Resources Board (CARB). De volgende stap is de introductie van volledig elektrische, TÜV-goedgekeurde modellen met batterijaangedreven recuperatieas – die al met succes worden gebruikt in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer