Ga naar hoofdinhoud

Schmitz neemt aandeel in Berger Fahrzeugtechnik

Schmitz Cargobull neemt een aandeel van 49 procent in Berger Fahrzeugtechnik, een opleggerfabrikant uit Oostenrijk. De bedrijven willen hun expertise bundelen om duurzame en efficiënte transportoplossingen aan te bieden in Europa. De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Gerhard Berger, eigenaar van Berger Fahrzeugtechnik: “De samenwerking met Schmitz Cargobull is een win-winsituatie voor beide partijen. Als specialist voor premium lichte bouwvoertuigen zijn we bij Berger Fahrzeugtechnik al in heel Europa actief in een zeer gericht segment en stellen we onze klanten in staat om kostenefficiënt transport te realiseren door optimalisatie van het laadvermogen. Door de samenwerking met Schmitz Cargobull hebben we de mogelijkheid om BergerEcotrail in de toekomst nog bekender te maken en op de markt te brengen. Met name het gebruik van het Schmitz Cargobull netwerk opent een veelheid aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van product-, service- en marktontwikkeling.”

“De strategische samenwerking met Berger Fahrzeugtechnik opent nieuwe perspectieven voor productontwikkeling”, zegt Andreas Schmitz, CEO van Schmitz Cargobull. “Daarnaast willen we tastbare meerwaarde creëren voor de klanten van BergerEcotrail door de naadloze integratie van trendsettende technologieën, zoals de Schmitz Cargobull TrailerConnect telematica. De samenwerking versterkt onze positie als aanbieder van duurzame en efficiënte transportoplossingen in Europa. Het biedt ook goede mogelijkheden om ons productportfolio verder te ontwikkelen en synergieën te vinden voor het gebruik van gemeenschappelijke onderdelenconcepten of de uitbreiding van trailertelematica.”

De BergerEcotrail voertuigen zullen worden aangeboden via het Schmitz Cargobull netwerk met dezelfde diensten die beschikbaar zijn voor Schmitz Cargobull voertuigen. Boris Billich, lid van de Raad van Bestuur voor Verkoop bij Schmitz Cargobull: “We zijn van plan om de Schmitz Cargobull serviceorganisatie zodanig te versterken dat alle diensten, in het bijzonder een uitgebreide levering van reserveonderdelen voor beide productfamilies, in heel Europa beschikbaar zullen zijn.”

Beide bedrijven merken op dat de transactie onderworpen is aan goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. Berger Fahrzeugtechnik en Schmitz Cargobull hebben er echter alle vertrouwen in dat de samenwerking op korte termijn van kracht zal worden en zijn ervan overtuigd dat de samenwerking positieve effecten zal hebben voor hun klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer