Sennder slaat vleugels uit naar Roemenië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sennder slaat vleugels uit naar Roemenië

Digitaal transporteur Sennder opent een nieuw kantoor in Boekarest, Roemenië, en betreedt daarmee de markt als de eerste digitale expediteur in de regio. Met 11 kantoren in heel Europa zet Sennder haar strategische expansie voort om de dichtheid van haar carriernetwerk te vergroten. Het nieuwe kantoor in Boekarest zorgt voor een groeiende presentie van Sennder in Centraal- en Oost-Europa, met de Poolse en Baltische kantoren.

Met meer dan 90.000 chauffeurs en 25.000 transportbedrijven is Roemenië een van de snelst ontwikkelende logistieke markten in Europa en een essentiële toegangspoort tussen Centraal- en Oost-Europa. Sennder is een first mover geweest in de regio met de lancering van Polen in september 2019 en de Baltische staten in mei 2020. Sindsdien heeft Sennder zijn aanwezigheid snel uitgebreid en brengt het zijn digitale aanbod om de efficiëntie en transparantie in de regio te vergroten.

“We zijn verheugd om onze uitbreiding naar Roemenië, een van de grootste logistieke markten in Europa, aan te kondigen. De opening van dit kantoor is een belangrijke stap om onze visie van het gebruik van technologie om de logistiek te leiden naar een duurzame toekomst binnen de regio te brengen. Terwijl we onze aanwezigheid in Europa uitbreiden, blijven we kansen creëren voor vervoerders en verladers, door efficiëntere en transparantere weglogistiek mogelijk te maken in een complexe en onvoorspelbare marktomgeving,” zegt Tom Christenson, COO van Sennder.

De activiteiten van Sennder in Roemenië worden geleid door Bogdan-Gabriel Steliean. Steliean brengt meer dan 10 jaar logistieke expertise mee naar het leiderschapsteam van Sennder van vrachtpartners, DHL Freight, en GEFCO Group. Het bedrijf is van plan om het team in Boekarest verder uit te breiden van momenteel 11 naar 40 medewerkers tegen het einde van het jaar. Sennder werft aan in alle functies, inclusief HR, financiën en verkoop.

Bogdan-Gabriel Steliean, Senior Manager, Operations licht toe: “De kantooruitbreiding is een logische volgende stap om meer dichtheid te brengen in Europa’s grootste netwerk van vervoerders. Nu de Europese logistiek te maken heeft met volatiliteit, willen we onze positie in Centraal- en Oost-Europa versterken met meer vervoerders en verladers. We kijken ernaar uit om een betrouwbare partner te zijn voor vervoerders en verladers in Roemenië die zullen profiteren van het digitale platform van Sennder om tekortkomingen in de markt te helpen verminderen.”

De missie van Sennder is om gebruik te maken van data om een efficiënt wegvrachtnetwerk te creëren. Via zijn digitale platform verbindt Sennder zakelijke verladers rechtstreeks met kleine en middelgrote truckingbedrijven. Sennder kan verladers en vervoerders meer routes, een grotere zichtbaarheid en meer besparingen bieden, terwijl de emissies afnemen. Het Sennder platform omvat meer dan 40.000 vrachtwagens die tien Duitse DAX 30 en elf Euro Stoxx 50 verladers bedienen – met tot nu toe meer dan 1 miljoen verplaatste vrachtwagenladingen.

Eén reactie op “Sennder slaat vleugels uit naar Roemenië

  • Willem

    Er zal wel niet veel andere keuze zijn als je zo graag zo groot wilt worden
    Waarom is een vraagteken maar hier in west Europa is niemand meer te krijgen

    Transporteurs zitten als ratten in de val
    Elke maand valt de rekening van de lease op de mat terwijl de auto’s de hele week al voor het raam staan , en de situatie is uitzichtloos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer