Snel na kort geding: ‘Wij willen eerlijke verdeling werk onder chauffeurs’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Snel na kort geding: ‘Wij willen eerlijke verdeling werk onder chauffeurs’

Snel Shared Logistics beraadt zich op vervolgstappen na de uitspraak van de rechtbank Midden- Nederland. Die zei dat het bedrijf moet twee chauffeurs compenseren, omdat ze ten onrechte zijn ‘bestraft’ door hen minder werk te geven. De directie van Snel laat aan TTM.nl weten juíst te staan voor een eerlijke verdeling van werk onder chauffeurs.

De uitspraak werd wereldkundig gemaakt door CNV Vakmensen. De bond nam het voor de twee chauffeurs op, toen ze volgens CNV vanaf 11 juni opeens andere ritten kregen en minder uren gingen maken. De chauffeurs verdienden daardoor vele honderden euro’s per maand minder aan overwerk en toeslagen. De maatregel was volgens CNV een ‘straf’ van transportbedrijf Snel, omdat de chauffeurs niet wilden tekenen voor een regeling over vakantiedagen. De vakbond zei dat de werknemers onder druk werden gezet. “Ze moesten een voor een bij de directeur komen en beloven dat ze akkoord zouden gaan met die compensatieregeling. Zo niet, dan zou dat grote financiële gevolgen hebben. Pure chantage. Je zou dit gedrag misschien verwachten bij louche transportbedrijfjes, maar niet bij een bedrijf dat al zo lang bestaat en bovendien is aangesloten bij TLN”, aldus Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

TTM.nl heeft de directie van Snel Shared Logistics om een reactie gevraagd. Die luidt: “Snel Shared Logistics heeft begin dit jaar haar vloot met eigen materiaal met zo’n 45 auto’s uitgebreid en deze bemand met nieuwe chauffeurs, waaronder veel uit de eigen opleiding. Een noodzakelijke uitbreiding, omdat Snel de afgelopen twee jaar met ruim 50 procent gegroeid is. De verhoogde bezetting maakt dat Snel in haar hoogseizoen in het voorjaar en nu in het najaar haar opdrachtgevers goed en met een hoge performance kan bedienen. Een effect daarvan was echter dat in het laagseizoen, deze zomer, er minder overuren gewerkt werden omdat dit verdeeld werd over meer chauffeurs. Snel staat voor een eerlijke verdeling van het werk onder haar chauffeurs. Bijzonder is dat juist het CNV het terugdringen van overuren als speerpunt heeft in de komende CAO onderhandelingen. Snel vindt het jammer dat er voor deze weg gekozen is. Momenteel beraadt Snel zich over eventuele vervolgstappen ten aanzien van het vonnis in kort geding.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer