Ga naar hoofdinhoud

Snel Shared Logistics gaat op in Vos Logistics

Vos Logistics uit Oss neemt collega-logistiek dienstverlener Snel Shared Logistics uit Woerden over. Peter de Vries, managing director van Snel, schrijft over het voornemen tot overname in een brief aan het personeel van Snel. De voorgenomen overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Volgens De Vries is het besluit genomen na ‘zorgvuldige overweging en in het belang van de continuïteit van Snel’. “We zijn door onze goede naam een hard groeiend bedrijf en we staan voor enorme stappen, zoals de transitie naar elektrisch vervoer, de steeds fijnmaziger distributie, groei in consumenten- en webshopleveringen en de verdere groei van ons bedrijf. Dat vraagt kracht en een solide partner die ik heb gevonden in Vos Logistics, haar directie en eigenaren”, aldus De Vries.

Peter de Vries, Snel Shared Logistics

Snel Shared Logistics en Vos Logistics werken sinds enige tijd samen en De Vries zag dat beide bedrijven goede partners van elkaar waren. Dat was de basis van het besluit om Snel over te dragen, schrijft De Vries. “Met het samengaan van Snel Shared Logistics en Vos Logistics komt het goede van twee werelden bij elkaar. Snel is supersterk in haar fijnmazig Benelux-netwerk en Vos Logistics heeft internationaal een zeer sterk netwerk. Snel zal samengaan met de Nederlandse organisatie van Vos Logistics, waar klanten als Welkoop, Bolsius en Akzo worden bediend”, schrijft De Vries.

Ben Vos en Frank Verhoeven, Vos Logistics

Er is in de aanloop naar het besluit om de aandelen over te dragen uitvoerig overleg geweest met het eigen management, het management van Vos Logistics en de OR van Snel Shared Logistics. Daaruit kwamen vrijwel louter positieve geluiden. De OR van Snel heeft een positief advies over de overname afgegeven. Frank Verhoeven van Vos Logistics wijst er in een reactie naar TTM.nl op dat de overname nog geen feit is maar enkel een voornemen.

Peter de Vries zegt in de brief dat hij voornemens is de komende twee jaar te blijven leidinggeven aan Snel en het samengaan met Vos Logistics te begeleiden. Hij spreekt naar het personeel de hoop uit dat zij begrip hebben voor het besluit tot verkoop en willen bouwen aan ‘een nieuwe episode voor ons bedrijf’.

Ben Vos, CFO Vos Logistics: “Door schaalvergroting en digitaliseren van bedrijfsprocessen zijn we in staat sneller te leveren in de gehele Benelux, beter te integreren met de systemen van klanten en stijgende kosten onder controle te houden. Zo blijven we een aantrekkelijke partij om mee samen te werken.”

Toine van Gils, Managing Director Vos Logistics Solutions, verwacht te profiteren van de goede reputatie en ervaring van Snel Shared Logistics: “We werken al enkele jaren samen waarbij Snel Shared Logistics de fijnmazige distributie verzorgt voor onze warehouseklanten. Dit tot tevredenheid van betrokken partijen. De culturen van beide ondernemingen sluiten goed op elkaar aan en in dienstverlening zijn we complementair aan elkaar.”

Bij Snel Shared Logistics in Woerden werken circa 350 medewerkers. Er is een vloot van trekkende en getrokken eenheden van circa 350 eenheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer