Spontane chauffeursactie ‘ik rij alcoholvrij’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Spontane chauffeursactie ‘ik rij alcoholvrij’

Via de Facebookpagina chauffeursnieuws, en in samenwerking met vrijwel alle Facebookpagina’s voor vrachtwagenchauffeurs in Nederland en België, is er donderdag een spontane actie gestart onder de vele duizenden leden van deze pagina’s.

Alcoholvrij chauffeursnieuwsDoor het logo van het ‘ik rij alcoholvrij’ beertje in te stellen als profielfoto van de facebookpagina van de chauffeur en het logo zichtbaar in de truck mee te voeren geeft de chauffeur aan geen alcohol te nuttigen in de uren voorafgaande aan-, of tijdens zijn ritten. De laatste tijd zijn er verschillende incidenten geweest waarbij vrachtwagenchauffeurs betrokken waren die teveel gedronken hadden. In veel gevallen betrof het chauffeurs afkomstig uit het voormalige Centraal- en Oost Europa.

De chauffeurs beschouwen dit logo als een soort van keurmerk en hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van het imago van het chauffeursvak. Vanzelfsprekend worden ook de andere weggebruikers opgeroepen om de actie te ondersteunen en door het voeren van het logo afstand te nemen van het rijden onder invloed van alcohol.

 

3 reacties op “Spontane chauffeursactie ‘ik rij alcoholvrij’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer