Stef boekt meer omzet maar is behoedzaam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Stef boekt meer omzet maar is behoedzaam

Stef, specialist in temperatuurgecontroleerde transport- en logistieke diensten van levensmiddelen, boekte in het eerste kwartaal van 2022 een omzet van 951,6 miljoen euro.

Stanislas Lemor, Voorzitter en CEO van Stef: “De groep heeft begin dit jaar een goede omzetstijging genoteerd dankzij de recente overnames in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het merendeel van de activiteiten en landen droeg bij aan deze solide prestatie, waarbij benadrukt moet worden dat de Groep van een gunstige vergelijkingsbasis profiteerde, aangezien de restaurants in het eerste kwartaal van 2021 vanwege de coronacrisis gesloten waren. Ondanks dat de omstandigheden gunstig lijken, verwacht de Groep dat haar groei de komende maanden zal afzwakken vanwege een minder gunstig basiseffect en verslechtering van het economische klimaat als gevolg van het conflict in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor de inflatie.”

In Frankrijk werd een omzetstijging van +13,5 procent (+11,6 procent bij constante perimeter) gerealiseerd. Alle activiteiten presteerden goed, met uitzondering van de supermarktactiviteiten vanwege het achterblijven van de e-commerce voor levensmiddelen en een ongunstig volume-effect ten opzichte van 2021 toen werd geprofiteerd van de verschuiving van de consumptie door het sluiten van de restaurants. De omzet van de activiteiten ‘out-of-home catering’ en ‘vis en zeevruchten’ verbeterden aanzienlijk, hetgeen te danken is aan hun solide klantenportefeuilles en het opheffen van de coronamaatregelen, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021. Het segment temperatuurgecontroleerde droge levensmiddelen liet een mooie groei zien door de goede paasverkopen van bepaalde trouwe klanten en het afsluiten van nieuwe contracten.

Internationaal realiseerde de Stef Groep een omzetstijging van +36,9 procent  (+14,7 procent bij constante perimeter). Alle landen van de Groep droegen hier hun steentje aan bij. In het Verenigd Koninkrijk genereerden de activiteiten van de op 31 december 2021 overgenomen onderneming Langdons dit kwartaal een omzet van 48 miljoen euro.

In België, Nederland en Italië werd doorgegaan met de integratie van de recentelijk van de Nagel Groep overgenomen activiteiten. Zwitserland presteerde zeer goed dankzij het afsluiten van nieuwe contracten. Op het Iberisch schiereiland zette Portugal zijn solide commerciële dynamiek voort dankzij het nieuwe platform in Alenquer, in de buurt van Lissabon, waarvan de bezettingsgraad steeg. Spanje maakte een aanhoudende organische groei door en profiteerde eveneens van de overname van Enaboy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer