Ga naar hoofdinhoud

STEF boert goed in 2019

Logistiek dienstverlener STEF, naar eigen zeggen de Europese marktleider op het gebied van transport- en logistieke diensten voor temperatuurgecontroleerde voedingsmiddelen, heeft in het 4de kwartaal van 2019 een omzet van 888,2 miljoen euro geboekt. De Groep realiseerde een omzet van 3,441 miljard euro over het gehele jaar, een stijging van 5,7 procent (een stijging van 3,9 procent bij constante perimeter).

Stanislas Lemor, voorzitter en CEO van STEF: “De activiteiten van de Groep zijn in 2019 gestaag gegroeid, met een lichte vertraging in het laatste kwartaal. Dit toont de relevantie van onze specialisatiestrategie en ons externe groeibeleid aan. Onze industriële verpakkingsactiviteiten, die ons nu in staat stellen om onze klanten diensten aan te bieden in combinatie met transport en logistiek, boeken goede resultaten”.

De integratie van DYAD, een bedrijf gespecialiseerd in industriële verpakkingen dat op 30 september 2019 werd overgenomen, droeg voor 3,4 miljoen euro bij aan de omzet van het 4de kwartaal van 2019. De integratie van Transports Frigorifiques Grégoire Galliard (nu STEF Transport Sens) en Netko (nu STEF Raalte) heeft respectievelijk 2,7 miljoen euro en 2,3 miljoen euro bijgedragen.

De omzetgroei in Frankrijk werd beïnvloed door een verstoorde maand december. De groei van de Business Unit vers-activiteiten was dit kwartaal geringer als gevolg van de teruglopende voedselconsumptie in de regio en een negatief kalendereffect.    De retail-activiteiten hebben een sterke groei doorgemaakt, gedreven door de stuwende rol van e-commerce met de automatisering van de vestiging van Aulnay-sous-Bois en de opening van een nieuwe vestiging in Aix-en-Provence. De TSA-activiteiten (droge voedingsmiddelen) vorderen goed dankzij de opzet van een nieuwe planningssystematiek dat is gebaseerd op twee nieuwe vestigingen, wat een optimale ondersteuning van de grote Europese chocoladefabrikanten mogelijk maakt.

 Het einde van het jaar was positief voor de internationale activiteiten, dankzij een goede commerciële dynamiek binnen de gehele klantenportefeuille van STEF: fabrikanten in de voedingsindustrie, distributeurs en spelers in de horeca.

Portugal en Spanje hadden een goed 4de kwartaal met een omzetgroei van respectievelijk +12,2 procent en +6,1 procent, dankzij de versterking van hun transportnetwerk.

Italië, dat in 2019 een goed jaar had, zag zijn groei vertragen door de zwakke dynamiek in de voedingsconsumptie die het land in het 4de kwartaal ondervond.

De maritieme divisie van STEF, die 3 procent van de omzet van de Groep vertegenwoordigt, werd beïnvloed door het verlies van diensten naar de havens van Bastia en Ajaccio per 1 oktober 2019. In het kwartaal werd de aanbesteding voor het delegeren van de openbare dienst van de departementale havens (Propriano en Porto-Vecchio) uitgesteld, die in januari 2020 zonder resultaat werd verklaard en waarover een nieuwe raadpleging wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer