Ga naar hoofdinhoud

STEF Groep neemt Bakker Logistiek over

De STEF Groep heeft bekend gemaakt dat ze een overeenkomst heeft getekend voor de overname van Bakker Logistiek. De overname is onderhevig aan goedkeuring door de ACM, Autoriteit Consument en Markt, en alle wettelijke consultatieprocedures. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond.

Deze overname zal de geografische dekking van het bedrijf in alle productie- en consumptiegebieden van het land versterken. Het verbreedt het aanbod van transport-, logistieke en verpakkingsdiensten voor levensmiddelen. Daarnaast vergroot het de waardepropositie voor alle spelers in de Nederlandse food supply chain (levensmiddelenproducenten en retailers). STEF Groep is momenteel stevig op het overnamepad. Het bedrijf nam onlangs ook al TransWest in België over,

Bakker Logistiek, een familiebedrijf van de vierde generatie, is gespecialiseerd in transport, logistiek en verpakkingsdiensten voor levensmiddelen (ambient en gekoeld) in Nederland. Het is een van de grootste temperatuurgecontroleerde bedrijven in het land, met 1.400 medewerkers en een wagenpark van 325 voertuigen, met een totale omzet van 150 miljoen euro. Het portfolio van Bakker Logistiek bestaat uit 6 vestigingen op 3 locaties: Zeewolde, Tilburg en Heerenveen en beslaat 170.000 m² met 205.000 palletplaatsen.STEF is sinds 2014 aanwezig in Nederland en is gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor levensmiddelen (gekoeld en diepvries). STEF Nederland heeft 400 medewerkers en meer dan 100 voertuigen. STEF opereert vanuit 4 vestigingen op 3 locaties: Bodegraven, Eindhoven en Raalte.

Christophe Gorin, General Manager Noord Europe STEF Group: “We zijn verheugd met de overeenkomst met Bakker Logistiek, welke in lijn ligt met onze strategie als pure speler in de Food Supply Chain en onze positie in Noord-Europa versterkt. De fusie is het gevolg van de vele complementaire kenmerken en synergiën tussen onze twee bedrijven, net als de erkende deskundigheid van onze teams. Het stelt ons in staat om een nieuwe eersteklas dienstverlening op te bouwen waarmee we onze klanten kunnen ondersteunen bij hun nationale en internationale ontwikkeling.”

Jan Prins, CEO Bakker Logistiek: “Wij zijn trots op de ontwikkeling van Bakker Logistiek in de afgelopen jaren. Dankzij de inzet van onze betrokken medewerkers is er een prachtig bedrijf neergezet. Met deze overname door STEF zetten wij een mooie stap om onze nationale en internationale ambities waar te kunnen maken. Onze klanten krijgen hiermee de beschikking over een uitgebreid professioneel netwerk in Nederland en Europa. Hierdoor kunnen wij onze continuïteit als stabiele en duurzame ketenpartner in de foodsector verder vorm gaan geven.”

Eén reactie op “STEF Groep neemt Bakker Logistiek over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer